Арсен Аваков: «Єдина світова позиція проти агресора та жорсткі санкції – запорука миру та повернення українських територій»

clock
27.10.2016 08:17

Таку позицію висловив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков виданню «Yomiuri Simbun» під час офіційного візиту до Японії.

«Тільки єдина консолідована позиція всього цивілізованого світу, спрямована проти агресора, яка має чіткі вимоги та жорсткі санкції, принесе результат: мир і повернення окупованих українських територій, мир у Сирії, а також японський контроль над частиною Курильських островів», – зазначив Арсен Аваков.

Він наголосив, що на тлі безперервної агресії путінського режиму проти України, зведень з фронту про щоденні обстріли, поранених і вбитих, а також на  фоні окупації Криму і Донбасу необхідно зберегти санкцій проти Росії, як з боку Японії, так і з боку країн G7.

«Умиротворяти агресора не можна. Ні ласкою, ні добрим словом, ні обіцянками з цукром, ні «закритими очима» на чуже горе», – зазначив очільник МВС.

«Yomiuri Simbun» займає перше місце серед найпопулярніших газет країни. Виходить двічі на день: ранковим і вечірнім випуском. Тираж ранкових та вечірніх випусків становить 14,32 мільйонів примірників. Це найвищий показник у світі.

Нагадаємо, що 24 жовтня розпочався офіційний візит міністра внутрішніх справ України до Японії. Під час візиту Арсен Аваков зустрівся з віце-міністром закордонних справ Японії Нобуо Кіші та з головою Національної комісії з громадської безпеки Японії Джюном Мацумото.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали