Арсен Аваков: Присвоєння альтернативними підрозділами в камуфляжі права регулювати порядок в країні – неприпустиме

clock
19.02.2017 09:42

Коментуючи події в Харкові, де в ніч на суботу в житловому кварталі люди в камуфляжній формі влаштували перестрілку, міністр внутрішніх справ зазначив, що в Україні стало трендом присвоювання людьми у формі права сили. Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів у ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Глава МВС розповів, що мало місце зіткнення представників однієї з нещодавно зареєстрованих організацій, в яку входять ветерани «Донбасу», і структурою, афілійованої з громадянським корпусом «Азов», в результаті чого отримав поранення один чоловік.

Поліція переслідувала групу в камуфляжі зі зброєю у одному зі спальних районів  Харкова. Озброєні чоловіки вбігли в приміщення дитячого садка, де їх зуміли локалізувати та знешкодити співробітники поліції.

«Це ненормально, навіть якщо ти герой війни, бігати по житловому кварталу Харкова зі зброєю і розповідати, що ти самий «крутий перець», крутіше, ніж інші хлопці в камуфляжі», – зазначив міністр.

Глава МВС висловив переконання, що повноваження з регулювання порядку в країні присвоювати ніхто не повинен. Працівникам поліції, службовцям нацгвардії та військовим делеговано державні функції і вони несуть дисциплінарну відповідальність при вчиненні якихось порушень. Особи, що намагаються перебрати на себе силові функції держави порушують фундаментальні засади і правила життя цивілізованого суспільства.

«Ми не будемо терпіти на вулицях жодного альтернативного підрозділу, який привласнює собі право регулювати порядок з допомогою зброї, саморобного шеврона або камуфляжу. Особливо, якщо їм добре платять» – наголосив Арсен Аваков.

 

Схожі матеріали