Арсен Аваков: «Перший етап реформи МВС завершиться 31 травня у Маріуполі» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
19.05.2016 13:01

Про це сьогодні, 19 травня, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час запуску патрульної поліції у Кривому Розі. 
«Ми завершуємо перший етап реформи 31 травня у Маріуполі. На 1 червня ми матимемо патрульну поліцію в усіх великих містах України. Всього по країні у нас служать понад 11 тисяч поліцейських. Попереду ще кілька важливих кроків: масштабна реформа сервісних центрів МВС, створення служби поліцейських дільничних, реформа кримінального та слідчого блоку, райвідділів, ізоляторів. Це довгий шлях, але його потрібно пройти усім разом», – відзначив Арсен Аваков.

За словами міністра, далі розпочнеться робота над поліпшенням якості роботи та доукомплектація існуючих підрозділів поліції, адже, наразі, сил недостатньо, а рівень та кваліфікація правопорядку вимагають збільшення кількості поліцейських на вулицях міст. 
«Це принципові та фундаментальні речі. Поліцейський має користуватися повагою. У всій країні вони часто отримують її авансом. Для мене це означає, що суспільство потребує чесної поліції. Саме на основі цього ми будуємо нову інституцію», – зауважив очільник міністерства. 
За його словами, реформа поліції – дуже складна, а патрульна поліція – це лише перший маленький крок вперед, коли суспільство зможе відчути, що цим людям можна довіряти. 
Глава Нацполіції Хатія Деканоідзе додала, що патрульна поліція допомагатиме кримінальному блоку боротися з вуличною злочинністю. Крім того, значну увагу у відомстві планують приділити поліпшенню законодавчої бази, яка регламентує діяльність Нацполіції. 

«Головне, що я хочу сказати: у нас є розуміння, куди рухається реформа Нацполіції. Хочу подякувати кожній людині, яка повірила у майбутнє України, у майбутнє Національної поліції», – зазначила Хатія Деканоідзе.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали