Контраст
Шрифт

Арсен Аваков: Перехідний період реформи закінчився, ми очікуємо на результати (ФОТО, ВІДЕО)

clock
20.10.2016 10:23

Про це сьогодні, 20 жовтня, на Колегії МВС України за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Під час Колегії Прем’єр-міністр Володимир Гройсман підкреслив, що сьогодні особливої уваги потребує оцінка стану злочинності в нашій країні. «Найголовніше, щоб ми підсилили роботу відповідних підрозділів поліції. Нещодавно спільно з міністром внутрішніх справ ми прийняли рішення, що потрібно збільшити фінансування карного розшуку, який має якісно протидіяти проявам злочинності», – підкреслив глава Уряду.

«Наше завдання полягає в тому, щоб люди на вулиці і в своїх домівках були захищені. Ми маємо впоратися з викликами, що становлять загрозу життю і здоров’ю громадян. Працівник поліції повинен бути забезпечений усім необхідним для ефективної роботи. Підвищити йому заробітну плату – це наш пріоритет», – зазначив Володимир Гройсман.

Глава Уряду повідомив, що останні зміни до бюджету, які напрацював Уряд, передбачають збільшення фінансування правоохоронної системи на 2 млрд. гривень.

«Ми закладаємо відповідні пріоритети на 2017 рік. Побудувати успішну, європейську країну без Національної поліції ми не зможемо», – додав Володимир Гройсман.

Під час виступу глава МВС Арсен Аваков визначив основні чинники, які дестабілізують ситуацію в країні. Один з них – бойові дії на сході країни, що призводять до витоку зброї на мирну територію і внутрішньої міграції. Негативно позначається на ситуації в країні і «закон Савченко», який передбачає звільнення з місць позбавлення волі майже 50 тисяч осіб.

Очільник МВС підкреслив, що цей закон потребує змін, зокрема, щоб його дія не поширювалася на суб'єкти, які здійснили тяжкі або особливо тяжкі злочини.

Арсен Аваков також повідомив, що атестація в Національній поліції завершена, і на цьому тижні НПУ запропонує всім обласним підрозділам постійний штат, будуть призначені всі ключові позиції.

«Я буду вимагати дисципліни і результатів уже сьогодні. Перехідний період закінчився. І невизначеність, хто працює, хто не працює, – закінчилася. Настав час результатів», – наголосив міністр внутрішніх справ.

«Безпека громадян є пріоритетом дій Уряду. Ми обговорювали спеціальну програму по кримінальній поліції, кримінальному розшуку, боротьбі з бандитизмом і злочинністю», – додав глава МВС. Відповідно відбулася корекція бюджету: і вже зараз оперативні співробітники та працівники карного блоку кримінальної поліції, оперативники отримають серйозну надбавку до зарплати, оснащення, і будуть мати всі можливості для того, щоб розкрити злочини.

«І я хочу віддачі. Ми прагнемо, щоб суспільство нас поважало, а суспільство хоче, щоб ми показали результат: чи то йдеться про резонансні злочини, чи то про вуличні злочини», – сказав Арсен Аваков і підкреслив, що МВС буде активним в парламенті, щоб забезпечити правоохоронців необхідними ресурсами.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність