Арсен Аваков: "Напад на поліцейського при виконанні обов'язків – це великий злочин" (ФОТО, ВІДЕО)

clock
02.03.2016 16:50

Розгляд справи Сергія Олійника і Ростислава Храпачевського "свідчить про дисбаланс", а такі рішення правосуддя не можна вважати справедливими. Про це міністр внутрішніх справ заявив сьогодні, 2 березня, після засідання Апеляційного суду м. Києва. 

Глава МВС Арсен Аваков прокоментував зміну запобіжного заходу стосовно патрульного поліцейського Сергія Олійника, який в ніч проти 7 лютого разом з іншими патрульними був змушений застосувати зброю для зупинки автомобіля, що спровокував гонитву вулицями м. Києва.

Водночас міністр внутрішніх справ назвав несправедливим той факт, що людина, яка "наїжджала на поліцейського, збивала його з ніг, атакувала поліцейського" – сьогодні перебуває на волі, за рішенням суду, "під особистим зобов'язанням". А поліцейський, який виконував свій обов'язок із затримання правопорушника, – відсидів в ув'язненні кілька днів і сьогодні перебуває під домашнім арештом.

"Це свідчить про дисбаланс. Це свідчить про те, що я як міністр внутрішніх справ (і  глава Національної поліції ще скаже) – ми не можемо вважати такий вердикт правосуддя справедливим, – наголосив Арсен Аваков. – Важливо, щоб українське суспільство поважало поліцейських і приймало факт, що напад на поліцейського, який при виконанні своїх обов'язків – це великий злочин".

Водночас глава МВС України додав, що найближчим часом проведе зустріч з міністром юстиції України Павлом Петренком і керівництвом Державної пенітенціарної служби. На цій зустрічі буде обговорено інцидент у СІЗО, під час якого Сергієві Олійнику були спричинені тілесні ушкодження.

Крім того, міністр внутрішніх справ України висловив подяку журналістам і громадськості за підтримку патрульної поліції.

Нагадаємо, в лютому у кількох містах України пройшли акції на підтримку поліції.

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали