Арсен Аваков: «Кривий Ріг – 27 місто, де запрацювала нова патрульна поліція» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
19.05.2016 09:23

19 травня у Кривому Розі Дніпропетровської області урочисто склали присягу 474 патрульних поліцейських. Уже увечері 70 патрульних екіпажів вийдуть на патрулювання вулиць міста

У заході взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, глава Національної поліції Хатія Деканоідзе, представники обласної та місцевої влади.

«Нова поліція – це, перш за все, новий підхід та нові принципи роботи. Я хочу, щоб кожен житель Кривого Рогу це відчув. Я закликаю вас, поліцейські офіцери, служити кожному громадянину, а усіх жителів міста – довіряти новій поліції. Адже без взаємодовіри та підтримки нічого не побудуєш. Новим поліцейським я хочу сказати, що на вас сьогодні покладена велика відповідальність, тому не підведіть», – зазначив Арсен Аваков.

Служити у новій патрульної поліції Кривого Рогу виявили бажання близько 6 тисяч кандидатів. Конкурс складав 13 чоловік на місце. Середній вік патрульних – 27 років. 20% підрозділу складають жінки. 336 осіб мають вищу освіту. Майже 10% нових патрульних – колишні міліціонери, які успішно пройшли переатестацію. Очолив Управління патрульної поліції Кривого Рогу лейтенант поліції Владислав Ткаченко. Він служив у патрульній поліції м. Києва від моменту її створення.

Протягом 2,5 місяців патрульні  опановували тактичну та вогневу підготовку, отримували навички надання першої медичної підготовки та вивчали законодавчу базу. 

У свою чергу, глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе назвала нових поліцейських частиною українського народу і майбутнім Національної поліції. Вона також закликала жителів міста і українське суспільство підтримати нових правоохоронців.

Хатія Деканоідзе висловила сподівання, що жителі Кривого Рогу, місцева громада і журналісти прискіпливо слідкуватимуть за роботою поліції, але все ж із розумінням, що ці поліцейські є майбутнім України і майбутнім Національної поліції.

«Найголовніше – патрульні це знають і прекрасно розуміють – вони вас захищатимуть і діятимуть в межах закону. Вони – нові. Можливо, без досвіду, з помилками, але найголовніше – вони будуть частиною народу України», – підкреслила Хатія Деканоідзе.
Арсен Аваков також зауважив, що Кривий Ріг – це особливе місто, адже воно заплатило дуже високу ціну за свободу України. Серед криворізьких патрульних – 40 учасників бойових дій в зоні АТО. Більшість – понад рік воювали на передовій, мають державні та відомчі нагороди. 

Під час присяги міністр внутрішніх справ України нагородив біноклем одного із таких бійців, а нині – патрульного поліцейського. 
Інспектор патрульної поліції Андрій Карпець у 2014 році служив на сході у полку спеціального призначення Головного розвідувального управління Міністерства оборони України. За плечима у Андрія – десятки бойових зіткнень та диверсійно-розвідувальних операцій, за які він відзначений найвищими державними нагородами: орден «За мужність» 3-го ступеня, нагрудний знак «За військову доблесть», пам'ятний знак «За оборону аeродрому Краматорськ», нагрудний знак учасника АТО.

Крім того, Арсен Аваков та Хатія Деканоідзе відвідали Управління патрульної поліції в м. Кривий Ріг. Там вони провели зустріч з особовим складом підрозділу та оглянули приміщення, у яких будуть нести службу нові поліцейські.

Кривий Ріг – найбільше місто України, яке не є обласним центром. Населення 700 тисяч осіб. Довжина міста становить майже 130 км.

Наступними містами, де найближчим часом запрацює патрульна поліція, будуть Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк та Маріуполь.


Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали