Арсен Аваков: «Бути новим поліцейським – це бути тим, кому довіряють» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
14.10.2016 10:31

На базі Харківського відомчого вишу у 2014 році формувалися підрозділи добровольців для участі у бойових діях в зоні АТО. Зараз Харківський національний університет внутрішніх справ (ХНУВС) повинен підготувати нове покоління вітчизняних правоохоронців. Про це міністр внутрішніх справ України заявив сьогодні, 14 жовтня, у Харкові під час складання присяги 300 курсантами ХНУВС. 

Сьогодні у Харківському національному університеті внутрішніх справ 300 першокурсників склали Присягу працівника поліції.  Серед них – 100 майбутніх слідчих для підрозділів Національної поліції України, 50 фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та 150 поліцейських кримінального блоку.

Звертаючись до курсантів, Арсен Аваков підкреслив, що хотів би, аби вони взяли на себе відповідальність спочатку навчитися, а потім стати чесним, компетентним і адекватним поліцейським.

Міністр внутрішніх справ нагадав, що з території університету і в цілому з Харківщини у найважчий момент – у 2014 році – формувалися і йшли в зону АТО батальйони МВС. 

«Трохи більше 100 кілометрів – і хлопці, поліцейські і добровольці, йшли у бій. Це славна історія. Ми переживаємо історію реформування Національної поліції, і це – ще одна славна історія, в якій є місце вашому університетові», – підкреслив глава МВС.

Він також додав, що на базі ХНУВС готували і перші підрозділи харківської патрульної поліції. Водночас завдання у сьогоднішніх курсантів є ще складнішим: за кілька років стати компетентними правоохоронцями. 

«Рівень поліції зростає. Не вистачає лише вас з вашою молодою енергією, підготовленістю і знаннями», – підкреслив Арсен Аваков, звертаючись до курсантів, які сьогодні складають присягу.

Глава МВС наголосив, що за півтора роки, поки триває реформа у правоохоронному відомстві, довіра до поліції зросла навіть попри складне становище у державі. 

«Навіть не дивлячись на всі складнощі перехідного періоду, люди починають вірити. І ми віримо у вас, в кожного з вас, сподіваємося на вас. Не підведіть», – підкреслив Арсен Аваков.


Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали