Арештований власник «офшору», через який вивели понад 53 мільйони доларів США

clock
28.10.2016 08:02

Йому обрали запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту з можливістю внесення застави понад 41 мільйон гривень.

За матеріалами Департаменту захисту економіки Національної поліції щодо розтрати мільярдів гривень посадовцями банку Генеральною прокуратурою було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Під час проведення процесуальних дій оперативники Департаменту захисту економіки НПУ встановили, що активи АТ «Банк «Фінанси та Кредит»», які знаходились на кореспондентському рахунку іноземного банку, були виведені через офшорну компанію, яка належить екс-помічнику народного обранця. Зокрема, шляхом надання застави для відкриття кредитної лінії у банку-нерезиденті для цього «офшору».

Сума, якою заволоділа злочинна група, становить понад 53 мільйони американських доларів.

27 жовтня слідчі Генеральної прокуратури України повідомили 56-річному кінцевому бенефіціарному власнику офшорної компанії про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Йому обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на два місяця з можливістю внесення застави у розмірі 41,34 мільйона гривень.

Одному із учасників злочинної групи, яка привласнила кошти банку та вкладників, загрожує позбавлення волі на строк від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

[email protected]

Телефон довіри: (098) 103-96-59

Схожі матеріали