Контраст
Шрифт

Анастасія Дєєва взяла участь у міжвідомчій нараді правоохоронців щодо стану запобігання і протидії торгівлі людьми (ФОТО, ВІДЕО)

clock
27.02.2017 15:09

Міжвідомча нарада керівників правоохоронних та державних органів України відбулась у Генеральній прокуратурі України за головуванням Генерального прокурора Юрія Луценка.

На заході також були присутні перший заступник Голови Служби безпеки України - начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України Павло Демчина, Голова Національної поліції України Сергій Князєв, Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України Артем Крищенко, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська.

«Міжсекторальна взаємодія – це основна умова ефективного реагування на випадки протидії торгівлі людьми», – сказала Анастасія Деева.

Сторони обговорили тенденцію поширеності жертв торгівлі людьми серед осіб, які користувалися послугами суб'єктів господарювання, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

«Керівництво Національної поліції повною мірою розуміє небезпеку для нашого суспільства злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми та необхідність докорінної зміни підходів до цього правопорушення», - зазначив Голова Національної поліції України Сергій Князєв.

Також було відмічено, що захисту правоохоронних органів, насамперед потребують особливо вразливі верстви населення, які можуть стати потенційними жертвами торгівлі людьми, зокрема: вихованці інтернатів, дитячих будинків, діти з неблагополучних сімей тощо.

Наприкінці зустрічі присутні дійшли висновку, що організація зазначеної діяльності потребує подальшого удосконалення. Зокрема, у скоординованості дій правоохоронних органів та їх співпраці з компетентними органами іноземних держав та неурядовими організаціями.

«Ми повинні завжди пам'ятати, що, не зважаючи на те, який державний орган ми представляємо, в першу чергу ми працюємо на громадянина. Тому в центрі завжди повинна бути людина і її права», – підсумувала Анастасія Дєєва.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність