Анастасія Дєєва: Торгівлю людьми здатна зупинити лише людина (ФОТО, ПРЕЗЕНТАЦІЯ)

clock
23.02.2017 19:12

Про це заступник міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва заявила сьогодні, 23 лютого, на засіданні Клубу з питань корпоративної соціальної відповідальності у Американській торговельній палаті в Україні.

«Боротьба з торгівлею людьми вимагає комплексного підходу. Встановлення міжсекторальної взаємодії у цьому питанні - пріоритетний напрямок не лише МВС, а всієї країни. Нам необхідна підтримка громадянського сектору та міжнародних експертів,» – наголосила Анастасія Дєєва.

Основний фактор, який сприяє поширенню цієї проблеми - це соціальна криза. Згідно даних за 2015 рік торгівля людьми у світі за рік приносить більше доходів, ніж сумарний доходів Google, NFL, Starbucks та Nike разом взятих - близько 150 мільярдів доларів. За різними оцінками від торгівлі людьми за 2016 рік постраждали близько 45 мільйонів людей.

«Це колосальна кримінальна індустрія, до боротьби з якою мають долучатися усі, а особливо представники бізнесу. Сьогодні ми розпочинаємо діалог з бізнесом для об'єднання зусиль заради боротьби з цим ганебним явищем», – повідомила заступник міністра.

З цією метою на заході презентували ініціативу «Як відповідальний бізнес може долучитися?», розроблену спеціалістами МВС спільно з Міжнародною організацією з міграції щодо протидії торгівлі людьми.

Під час засідання фахівці Міністерства поділилися досвідом у сфері протидії торгівлі людьми. Зокрема, щодо проведення інформаційних кампаній з підвищення довіри до правоохоронних органів та держави як надійних захисників прав та свобод громадян; організації роботи гарячої лінії «572», яка щорічно надає близько 20 тисяч консультацій; підвищення обізнаності щодо проблеми через ЗМІ, тощо.

Нагадаємо, що боротьба з торгівлею людьми є одним з пріоритетних напрямків роботи Міністерства внутрішніх справ України у 2017 році.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали