Анастасія Дєєва: Роблячи вклад у захист дітей, ми гарантуємо й власну безпеку (ФОТО)

clock
01.06.2017 15:47

Сьогодні, у Міжнародний день захисту дітей, за підтримки Міністерства внутрішніх справ та ініціативи представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні відбувся розважально-просвітницький захід для дітей «Алея Мрій». Його мета - привернути увагу до необхідності соціального захисту прав дитини.

У заході взяли участь діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях. За даними дослідження МОМ, більше третини уразливих дітей в Україні готові погодитись хоча б на одну пропозицію, що може призвести до втягування в торгівлю людьми.

«Саме тому дуже важливо  вчасно проводити бесіди з цими дітьми про їхні права та можливості. І сьогодні, на цьому майданчику, ми зробили багато цікавих локацій, де діти змогли про них дізнатися. Перш за все, професійну, де малеча у форматі живої бібліотеки могла поспілкуватися з пожежниками та поліцейськими, які розповіли їм про свій досвід. Це дуже важливо, адже саме з дитячого віку починає формуватися культура безпеки  - як потрібно поводити себе на вулиці, як потрібно поводитися з вогнем, як реагувати на кризові ситуації. Взагалі сьогоднішній захід – унікальний , тому що тут  ми можемо поспілкуватися про права дитини, про її міграційну безпеку під час подорожей, а ще об’єднати дітей з різних куточків України», - зазначила заступник міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва, яка також взяла активну участь в заході.

За її словами, роблячи вклад у захист дітей, ми гарантуємо й власну безпеку.

«Діти, виховані на справжніх цінностях, з довірою до поліції та вірою у власні сили здатні створити нове суспільство, сповнене взаємоповаги і безпеки», - наголосила заступник міністра.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали