Анастасія Дєєва: Гендерна рівність – це не нормативи, а переваги, які отримує суспільство від збалансованої системи (ФОТО)

clock
08.03.2017 09:39

У МВС за головування заступника міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції Анастасії Дєєвої відбулася зустріч членів міжвідомчої робочої групи МВС з імплементації резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека».

Учасники зустрічі обговорили реалізацію резолюції, яка передбачає запровадження норм гендерної обізнаності, запобігання конфліктам та насильству, співробітництво з НАТО, пілотний проект мобільних груп з протидії домашньому насильству та питання комунікації.

«Робоча група визначила головні напрямки роботи – експертизу законодавства, освітній блок, розробку інструментів моніторингу та контролю імплементації, гендерної focal point system», – повідомила Анастасія Дєєва.

Нагадаємо, міжвідомча робоча група з імплементації резолюції РБ ООН була створена наказом Міністра внутрішніх справ 27.01.2017 року. У резолюції 1325 задокументовано важливість забезпечення рівноправної, всебічної та активної участі жінок у запобіганні та врегулюванні конфліктів і підтриманні миру. Резолюція закликає держави, що імплементували документ, забезпечити рівноправне і всебічне участь жінок у всіх зусиллях з підтримки і зміцнення миру та безпеки.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали