80 родин прикордонників отримали ключі від нового службового житла (ФОТО, ВІДЕО)

clock
03.10.2017 10:40

Сьогодні, 3 жовтня, 80 родин прикордонників Сумського загону отримали ключі від нового службового житла.

Привітати військовослужбовців та вручити ключі від квартир прибули Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

«Сьогодні ми реалізуємо державну програму забезпечення службовим житлом воїнів. Прикордонники, нацгвардійці, надзвичайники – всі, ті хто захищає нас від негараздів і від ворогів. Ми здаємо будинок на 80 квартир, ще один будинок на 80 квартир буде готовий до кінця наступного року. І таким чином, питання з житлом для прикордонників саме в Сумах буде вирішено», - сказав Арсен Аваков.

Він зазначив, що наступним кроком на Сумщині буде забезпечення житлом родини поліцейських та фахівців ДСНС.

Міністр внутрішніх справ привітав прикордонників та їхні родини з житлом та побажав бути щасливими в нових оселях, а також нагородив військовослужбовців державними нагородами та відомчими відзнаками.

Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал сказав, що лише цього року Урядом виділено близько 200 мільйонів гривень на житловий фонд для прикордонників.

«Нам вдалось у цьому році заложити 11 об’єктів будівництва, з них п’ять буде завершено вже до кінця 2017 року. Крім цих  80 квартир ми ще плануємо здати більше 200 осель у різних куточках нашої країни», - зазначив Петро Цигикал.

Голова Державної прикордонної служби подякував особовому складу за службу та наголосив, що більша половина військовослужбовців, які отримали квартири, проходили службу в зоні АТО.   

«Я хочу подякувати вам за службу. А ми зі свого боку, будемо і далі проводити роботу  щодо підвищення заробітної платні, забезпечення житлом та належними умовами служби», - сказав Петро Цигикал.

Квартири отримали військовослужбовці управління Сумського загону, відділу «Юнаківка» та 12 військовослужбовців запасу. При цьому 48 прикордонників є учасниками  антитерористичної операції на сході нашої країни.

Нагадаємо, минулого місяця ключі від службового житла у Нових Петрівцях отримали 76 родин військовослужбовців Національної гвардії. 

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького 

Схожі матеріали