Контраст
Шрифт

677 курсантів Національної академії внутрішніх справ склали Присягу працівника поліції (ФОТО, ВІДЕО)

clock
13.10.2016 06:40

Сьогодні, 13 жовтня, 677 курсантів перших курсів Національної академії внутрішніх справ склали Присягу працівника поліції. Це – майбутні слідчі, працівники підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та експерти-криміналісти. Після закінчення навчання вони будуть направлені для проходження служби до територіальних підрозділів Національної поліції України, а також Міністерства внутрішніх справ України.

В урочистих заходах взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі, представники Національної поліції та почесні гості.

За словами Арсена Авакова, якісна підготовка нових правоохоронців є одним із вирішальних чинників у реформуванні органів внутрішніх справ.

«Сьогодні кожен із вас є частиною непростого періоду реформування. У нас не так багато нових молодих офіцерів, які символізують ці зміни. Тому вам вже потрібно тримати дуже високу планку. Сподіваюся, що ви готові», – звернувся до курсантів Арсен Аваков.

Очільник МВС зазначив, що ефективність реформи і становлення нової поліції залежить від нових кадрів, які прийдуть на службу. Саме тому зараз так багато уваги приділяється вдосконаленню системи професійної освіти поліцейських. Адже сьогоднішні курсанти будуть тим поколінням нових офіцерів поліції, які символізуватимуть і впроваджуватимуть зміни у правоохоронній системі.

«Близько 42% населення довіряють новій поліції, і значить автоматично довіряють вам. На вас відповідальність – не підведіть та покажіть, як це може бути ще краще. Ми тільки на початку шляху, і кожен з вас буде цей шлях продовжувати», – підкреслив Арсен Аваков.

За словами Посла Японії в Україні Шігекі Сумі, Уряд та народ Японії працює спільно з Урядом України для того, щоб удосконалити поліцію. За останній час Уряд Японії презентував Україні 1600 поліцейських автомобілів, а також 9500 комплектів зимового однострою для дільничних. 

«Японія завжди вірить і підтримує реформу МВС. Громадська безпека та безпека народу України – понад усе. Я дуже пишаюсь та задоволений тим, що Уряд Японії докладає максимум зусиль, щоб допомогти Україні на шляху реформування та забезпечення безпеки», – зазначив Посол.

Випускники Національної академії внутрішніх справ працюють в підрозділах Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції, в органах прокуратури, юстиції, СБУ, Державної фіскальної служби, судових органах тощо.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність