Контраст
Шрифт

300 послуг, 20 хвилин та прозорий офіс: у Києві запрацював сервісний центр МВС нового зразка (ФОТО, ВІДЕО)

clock
12.07.2016 08:15

Перший сервісний центр Міністерства внутрішніх справ України відкрився у Києві сьогодні, 12 липня, за адресою: вул. Павла Усенка, 8.  Відтепер громадяни зможуть отримати більше 300 послуг щодня та витрачатимуть на це від 20 хвилин до трьох годин.

Серед основних переваг – сучасні технології, наявність електронної черги, система прозорості кабінетів та спеціально підготовлений клієнтоорієнтований персонал. Сервісний центр надаватиме платні та безоплатні послуги, що належать до компетенції міністерства. Наступні сервісні центри планується відкрити у Харкові, Дніпропетровську, Маріуполі та Львові.

«Сьогодні ми зробили ще один крок на шляху реформи сервісних центрів МВС. Наша мета – надавати сучасний якісний сервіс без корупції: відкриті офіси, максимальне використання онлайн-послуг без участі чиновника, а також моніторинг роботи працівників та зворотній зв'язок», – зазначив Арсен Аваков.

За його словами, при підготовці велика увага також приділялася мотивації та навчанню співробітників.

«Ми відібрали найкращих. Конкурс у Києві складав 43 претендента на місце. Провели стажування, як для новачків, так і досвідчених співробітників», – розповів глава МВС.

Арсен Аваков додав, що 74% співробітників першого сервісного центру нового зразка мають вищу освіту, а 13% – більше однієї.

«Я розраховую, що усі незабаром відчують, як зміниться ситуація на краще. Забудьте про старі МРЕВ. Головний пріоритет нового сервісу – комфорт та зручність для клієнта», – сказав очільник відомства.

Сервісний центр нового зразка технічно обладнаний та забезпечений усіма видами зв’язку, що дозволяє оперативно надавати максимальний спектр послуг. Серед основних – видача та обмін посвідчень водія, реєстрація та перереєстрація транспортних засобів. Сервісний центр також прийматиме заяви на виготовлення номерних знаків. Згодом, після відповідних змін законодавчої бази, в сервісних центрах будуть оформлювати дозволи на зброю.

«У сервісному центрі нового зразка створені усі необхідні умови для максимального комфорту громадян та швидкого надання послуг. Для зручності передбачена готівкова та безготівкова оплата послуг. Створені фронт та бек офіси, відтак час надання послуг врази скоротиться», – розповідає керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

За його словами, планується також розширення функцій, а саме: прийом іспитів на право керування транспортними засобами всіх категорій, видача довідок про відсутність судимості, проведення огляду транспортних засобів для видачі свідоцтв про допуск транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів.

Заплановано, що наступні сервісні центри нового зразка будуть відкриті у Львові, Харкові та Дніпропетровську, а потім і по всій країні.

фото Андрія Новицького

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність