12 областей України успішно запустили стажування у сервісних центрах МВС (ФОТО, ІНФОГРАФІКА)

clock
13.10.2016 12:30

У межах реформи сервісних центрів МВС (колишніх МРЕВ) уже в 12 областях України успішно стартувала програма стажувань. Це інтенсивний безкоштовний курс навчання від державної структури для тих, хто прагне в майбутньому стати адміністраторами сервісних центрів МВС.

Кількість поданих на конкурс заяв свідчить про надвисоку зацікавленість мешканців різних регіонів роботою у сервісних центрах. Найбільші показники конкурсу у Дніпропетровській області – 60, у Львівській – 55, Вінницькій – 49 осіб на місце.

До кінця 2016 року набір стажерів відбудеться ще у двох областях: Закарпатській та Хмельницькій. А до червня 2017 року стажування пройдуть по всій Україні.

«Для нас пріоритетом реформи є якісне надання адміністративних послуг та клієнтоорієнтований персонал. Ми одна з небагатьох державних структур, що проводить конкурсний набір на навчання та стажування нових людей, які раніше не працювали у системі МВС, для оновлення кадрового складу. При відборі найважливішою є мотивація: бажання кандидатів обслуговувати громадян і розуміння потреби у зміні рівня якості надання державних послуг. Ми пропонуємо гідні умови роботи та зарплату, яка стартує від 6 тисяч гривень і поступово буде підвищуватися» – коментує програму керівник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій.

Стажери сервісних центрів МВС – переважно молоді люди віком від 21 до 35 років. Приблизно 90% кандидатів раніше не працювали в системі МВС. Більше 60% – мають досвід роботи у сфері обслуговування. Майже 50% на час подання анкети були працевлаштованими.

У Києві були працевлаштовані 68 % стажерів, які вже три місяці працюють, змінивши свою колишню роботу представників малого бізнесу, менеджерів, консультантів у приватних структурах, викладачів та інших професій, задля роботи в сервісних центрах МВС.

Уже в листопаді нові кадри вийдуть на роботу у сервісних центрах МВС у Київській, Львівській, Вінницькій та Луганській областях.

Посада адміністратора сервісного центру МВС – це посада державного службовця, яка прирівнюється до посади провідного спеціаліста, з офіційним працевлаштуванням, 40-годинним робочим тижнем з вівторка по суботу, місячною заробітною платою від 6 тисяч гривень. Посадові обов’язки адміністратора передбачають безпосереднє надання послуг з реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів, видачі (обміну) посвідчень водія та приймання іспитів, роботу з документами та базами даних, надання консультацій тощо.

Прес-служба Головного сервісного центру України

Схожі матеріали