Журналісти «Суспільного» показали відкриття ліцеїв безпекового спрямування МВС

clock
03.09.2024 11:30

Вчора, 2 вересня, у чотирьох ліцеях безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС України урочисто пролунав перший дзвоник. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко відкрив захід у Дніпровському ліцеї.

Своєю чергою державний секретар МВС України Інна Ящук завітала до столичного ліцею, заступник Міністра Олексій Сергєєв до Івано-Франківського, а голова ДСНС України Андрій Даник – до Вінницького ліцеїв системи МВС.

«Саме головне завдання для кожного з нас – це не забути тих, хто загинув захищаючи нашу державу, хто знаходиться в полоні, отримав поранення. Наша мета – вклонитися усім Героям, які пішли захищати Україну», – заявив Ігор Клименко, звертаючись до ліцеїстів з усієї країни.

Перед початком навчання директори навчальних закладів вручили ліцеїстам перші погони та шеврони.

Зазначимо, що метою створення цих закладів є надання якісної освіти для дітей, батьки яких загинули, зникли безвісти, отримали поранення на фронті або ж безпосередньо беруть участь у бойових діях.

Мама одного з ліцеїстів Вінницького навчального закладу Анна Лемещук розповідає, що наразі її чоловік боронить Україну, тому коли син вирішив вступити до ліцею системи МВС – підтримала це рішення.

«Я підтримала свого сина у його виборі і я пишаюся, що він обрав собі саме таку професію», – каже жінка.

Поспілкувалися журналісти «Суспільного» і з батьками та учнями Івано-Франківського ліцею безпекового спрямування системи МВС.  Станіслав Атаманюк зізнається, з дитинства мріяв стати поліцейським, тому коли дізнався про відкриття ліцею у рідному Івано-Франківську – вирішив вступити.

«У майбутньому хочу стати поліцейським. Я думаю, що це дуже важка професія – захищати інших людей та допомагати їм у тяжких ситуаціях. Але це дуже потрібно для нашої країни у такий важкий період».

А ось мама новоспеченої ліцеїстки – Яніна Олійник прибула на відкриття Івано-Франківського ліцею з Ужгорода, тут навчатиметься її старша донька Ельвіра. Жінка каже, що її донька сама захотіла вступити, адже хоче зробити багато корисного для України.

Зазначимо, напередодні офіційної посвяти, ліцеїсти пройшли спеціальний вступний курс, який передбачав знайомство з викладачами, поділ по взводах, ознайомлення з розпорядком та статутом.

Наразі ліцеї МВС розташовані у чотирьох регіонах України – Києві, Дніпрі, Івано-Франківську та Вінниці. У Кривому Розі тривають ремонтні роботи.

Нагадаємо, у лютому 2024 року Міністр внутрішніх справ України повідомив про відкриття ліцеїв безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання MBC, наголосивши, що метою створення цих закладів є надання якісної освіти для дітей, батьки яких загинули, зникли безвісти, отримали поранення на фронті або ж безпосередньо беруть участь у бойових діях.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали