Значну роль у затриманні ворожих ДРГ відіграють громадяни, які вчасно повідомляють у поліцію про підозрілих осіб, - Євгеній Єнін

clock
20.05.2022 10:42

У інтерв’ю НВ перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін розповів, що від початку повномасштабної війни в Україні затримано майже 800 підозрюваних у диверсійно-розвідувальній діяльності.  

Багато ДРГ були закинуті на територію України і, зокрема Києва, завчасно.  

"Не можу сказати, що є якийсь типовий портрет представника ДРГ, але часто це молоді люди, які заїхали й орендували квартири ще за місяць-два до початку російської агресії. Вони вели досить специфічний спосіб життя - не спілкувалися з місцевим населенням, не працювали, переважно сиділи вдома. Ми стикнулися з різними ДРГ. Були й такі, що налічували до 20 людей", - зазначив перший заступник очільника МВС.  

У перші дні правоохоронці часто ідентифікували ДРГ за допомогою радіоперехоплення.  

"Вони банально носилися з російськими сім-картками, які чітко висвічувалися і у відповідні райони направлялися наші оперативно-бойові групи. Ми значною мірою покладалися і на місцеве населення", - додав Євгеній Єнін.  

Перший заступник міністра висловив вдячність усім небайдужим громадянам, які повідомляли на гарячу лінію поліції про підозрілих осіб. Це дало свій результат.  

"Зараз активність ДРГ дещо знизилася, але ми не маємо жодних ілюзій у цьому плані. Багато диверсантів просто причаїлися, очікуючи чи то зміни обстановки, чи то подальших команд їхніх кураторів. Що говорити про диверсантів, якщо штатні військовослужбовці рф можуть по місяцю-півтора переховуватися на території звільнених населених пунктів Київської області", - поінформував він.   

Департамент комунікації МВС України 

Фото: Олександр Медведєв / НВ

Схожі матеріали