Затверджено персональний склад Комісії з добору кандидатів для висунення на обрання членом Комітету ООН проти катувань

clock
16.02.2024 11:55

Персональний склад Комісії з добору кандидатів для висунення на обрання членом Комітету ООН проти катувань затверджено. Відповідний наказ був опублікований на сайті Міністерства юстиції України.

Вибори 5 членів Комітету ООН відбудуться у жовтні 2025 року через заміну членів, термін повноважень яких завершується 31 грудня 2025 року. Обиратимуть у ході 20-ої зустрічі держав-учасниць Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність видів поводження і покарання.

Комітет складається з десяти експертів. Їх обирають держави-сторони, при цьому увага приділяється справедливому географічному розподілу й доцільності участі кількох осіб, що мають юридичний досвід.

Членів Комітету обирають таємним голосуванням із числа внесених до списку осіб, висунутих державами-сторонами. Кожна держава-сторона може висунути одну кандидатуру з числа своїх громадян. Вибори членів Комітету проводяться на нарадах держав-сторін, що скликаються Генеральним секретарем ООН один раз на два роки.

Обраними до Комітету членами вважаються кандидати, які здобули найбільше число голосів і абсолютне число голосів представників держав-сторін Конвенції, що присутні й беруть участь у голосуванні.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали