Херсонщина: внаслідок російських обстрілів поранено дев’ять людей

clock
09.09.2024 11:15

Ворожими обстрілами пошкоджено 18 об’єктів: багатоквартирний та дев’ять приватних будинків, магазин, 5 автомобілів та газопровід.

Минулої доби від комбінованих атак противника потерпали Херсон, Антонівка, Микільське, Велетенське, Станіслав, Понятівка, Садове, Гончарне, Приозерне, Комишани, Токарівка, Берислав, Новоберислав, Качкарівка, Гаврилівка, Новокаїри, Шевченківка, Милове та Зміївка.

По Велетенському війська рф вдарили з реактивних систем залпового вогню. Постраждав 54-річний місцевий житель, він отримав мінно-вибухову травму та уламкове поранення стегна.

У Станіславі через дронову атаку постраждала 66-річна жінка, у неї контузія, вибухова й черепно-мозкова травми.

Вдень російські військові скинули вибухівку з дрона біля магазину в Дніпровському районі Херсона. Внаслідок цього постраждав 47-річний чоловік, який отримав мінно-вибухову травму та відкриту рану грудної клітини. Пошкоджень зазнали два автомобілі.

У Антонівці ворог з БпЛА атакував маршрутний автобус із людьми. Внаслідок «скиду» постраждали четверо пасажирів віком від 43 до 58 років, у них мінно-вибухові травми та уламкові поранення. Транспортний засіб зазнав механічних пошкоджень.

Також у результаті дронової атаки постраждали ще двоє людей, які перебували на вулиці. У 60-річних чоловіка та жінки діагностували вибухові травми, уламкові поранення плеча і ноги. Через атаку безпілотника пошкоджено газопровід у приватному секторі та автомобіль.

У селищі Комишани, Приозерному та Микільському артилерійським вогнем пошкоджено приватні будинки й магазин. Пошкоджень зазнав багатоквартирний будинок у місті Берислав. У Миловому скидання ворогом вибухівки з БпЛА призвело до загоряння сухостою, а в Шевченківці – до пошкодження автомобіля.

У Садовому на невідомому вибуховому пристрої підірвався 72-річний місцевий житель. Чоловік йшов вулицею і зачепив ногою невідомий предмет, який здетонував. У потерпілого діагностували вибухову та закриту черепно-мозкову травми, контузію та численні уламкові поранення, його стан важкий.

Стало відомо, що у лікарні помер 63-річний житель Понятівки, який 7 вересня потрапив під ворожий артобстріл.
За минулу добу поліція відреагувала на 189 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 13 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали