Херсонщина: через атаки росіян поранені вісім людей

clock
17.07.2024 11:30

російські нелюди вкотре атакували цивільну інфраструктуру Бериславського та Херсонського районів з артилерії, мінометів, танку, БпЛА, авіації та завдали ракетного удару по обласному центру.

Від комбінованих обстрілів противника потерпали Херсон, Антонівка, Токарівка, Садове, Комишани, Станіслав, Берислав, Бургунка, Михайлівка, Томарине, Золота Балка та Тягинка.

Внаслідок російських атак пошкоджено 19 приватних та сім багатоповерхових будинків, дитячий садочок, два автомобілі та два ангари.

Дронами типу «FPV» ворог атакував Золоту Балку та Михайлівку. У Золотій Балці пошкоджень зазнали два приватні будинки, у Михайлівці під удар противника потрапила евакуаційна група поліції, на щастя, правоохоронці не постраждали.

російська авіація вдарила шістьма керованими бомбами по Бургунці, Тягинці й Токарівці, на щастя, обійшлося без постраждалих.

У Станіславі в результаті скидання вибухівки з безпілотника пошкоджено автомобіль.

У Комишанах артилерійським вогнем пошкоджено три приватні будинки.

З самого ранку Херсон перебував під російським обстрілом, від збройних атак потерпали центр, Корабельний та Дніпровський райони, а також передмістя.

На світанку російські війська обстріляли територію ринку в Центральному районі міста. Снарядами значно пошкоджено розташовані поруч будівлі, торгівельні кіоски та товар. Дії росіян призвели до того, що працівники ринку втратили місця роботи й засоби до існування.

Вдень окупанти відкрили артилерійський вогонь по мікрорайону «Шуменський», там пошкоджено дитячий садочок та шість багатоповерхових будинків, обстріл спровокував пожежі. Постраждали двоє людей: у 84-річного чоловіка отруєння продуктами горіння, у 70-річної жінки вибухова та черепно-мозкова травми, а також гематоми.

російські війська завдали ракетного удару при прибережній зоні Корабельного району. Внаслідок потужного вибуху пошкоджено багатоповерховий та шість приватних будинків, а також два ангарні приміщення на території недіючого підприємства.

Приватний сектор Корабельного району російські військові обстрілювали і з артилерії, снарядами пошкоджено щонайменше п’ять житлових будинків.

У вечірній час війська рф скинули вибухівку з безпілотника на приватний сектор у Дніпровському районі. Вибухову та черепно-мозкову травми, контузію й вогнепальні поранення отримав 70-річний чоловік, також пошкоджено приватний будинок.

У мікрорайоні «Корабел» у результаті артилерійського обстрілу поранено 67-річного чоловіка, у нього вибухова травма й уламкове поранення ноги.

Противник дронами атакував бригаду ремонтників газового обладнання у Антонівці, що поблизу Херсона. Внаслідок вибуху отримали поранення 54-річний та 55-річний працівники, в обох вибухові травми та уламкові поранення різних частин тіла. Того ж дня в результаті скидання боєприпасів із БпЛА було пошкоджено автомобіль та постраждали двоє жителів селища віком 44 та 54 роки, в обох мінно-вибухові травми і контузії.

На місцях влучань працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 385 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 13 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали