Ворожа атака Херсонщини: одна людина загинула та шість поранено, пошкоджено понад 20 будинків

clock
18.09.2024 10:04

Протягом доби війська рф обстрілювали Херсон, Придніпровське, Антонівку, Зеленівку, Інженерне, Садове, Кізомис, Комишани, Дніпровське, Берислав, Михайлівку, Таврійське, Золоту Балку, Гаврилівку та Осокорівку.

Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоквартирний та 23 приватні будинки, соціально-медична установа, три автомобілі, магазин, гаражний кооператив, газопровід та підсобне приміщення.

FPV-дронами противник атакував Михайлівку, в результаті вибухів пошкоджено приватний будинок та гаражне приміщення. Із застосуванням БпЛА російські військові завдали удару по Кізомису, там пошкоджено житловий будинок.

Артилерійським вогнем пошкоджено приватний будинок у Золотій Балці та три будинки у Гаврилівці. У Комишанах пошкоджено чотири приватні будинки та соціально-медичну установу.

Вдень російські військові скинули вибухівку з дрона на автомобіль у Дніпровському районі Херсона. Внаслідок цієї атаки поранено двох чоловіків та двох жінок, усі члени однієї родини. Люди отримали мінно-вибухові травми, контузії й уламкові поранення. Пізніше 63-річний пасажир помер у лікарні, у нього були множинні уламкові поранення стегна, плеча та грудної клітини.

У тому ж районі ворог вдарив із дрона по магазину. Внаслідок удару приміщення зазнало пошкоджень та отримала поранення 45-річна жінка, яка перебувала у торгівельному залі. Також внаслідок цілодобових дронових атак пошкоджено два цивільні автомобілі, багатоквартирний і приватний будинки.



Дніпровський район потерпав і від артилерійських обстрілів противника. Снарядами пошкоджено 12 приватних будинків, підсобне приміщення та газопровід.

На світанку Центральний район Херсона перебував під атакою російських ударних БпЛА, у місті лунали гучні вибухи. Уламки від збитого безпілотника впали на територію гаражного кооперативу, пошкодивши гаражі та травмувавши двох охоронців віком 49 та 64 роки. Чоловіки отримали вибухові травми і контузії, в одного з них ще й уламкове поранення ноги.

На місцях російських атак працювали поліцейські, рятувальники та бригади медичної допомоги.

За минулу добу поліція відреагувала на 288 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 17 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали