В Ужгороді створять європейський хаб із пожежогасіння та авіаційного забезпечення цивільного захисту

clock
27.10.2022 19:41

Відповідний Меморандум підписали сьогодні, 27 жовтня, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук, начальник обласної військової адміністрації Віктор Микита й виконувач повноважень голови Закарпатської облради Андрій Шекета.

Із початку війни авіатори ДСНС працюють в усіх напрямках: беруть участь у ліквідації загорань, транспортуванні травмованих внаслідок обстрілів людей, перевезенні гуманітарної допомоги. І Ужгород через своє географічне розташування став дуже зручним місцем для дислокації літаків і гелікоптерів оперативно-рятувальної служби. Відтак тут вирішили створити європейський хаб із пожежогасіння та авіаційного забезпечення цивільного захисту.

Підписаним сьогодні меморандумом передбачається розгортання діяльності спеціальної авіації ДСНС на території міжнародного аеропорту «Ужгород» для функціонування хабу, підтримку в забезпеченні польотів і допомогу в розвитку інфраструктури держслужби на території летовища, а відтак – забезпечення потреб цивільного захисту області авіаційними силами і засобами ДСНС України.

ДСНС України

Схожі матеріали