В рамках робочого візиту до Чикаго українська делегація поліцейських вивчали програму шкільних консультантів та інший досвід американських колег

clock
08.09.2024 15:00

Разом із заступницею міністра внутрішніх справ України Катериною Павліченко делегація українських поліцейських зустрілась із заступником директора Головного офісу поліції штату Іллінойс Маркусом Гіпсоном та ознайомилася зі структурою та особливостями роботи американської поліції. 

За результатами зустрічі з заступником директора Головного офісу поліції штату Іллінойс Маркусом Гіпсоном українську делегацію ознайомлено зі структурою та особливостями роботи Головного офісу поліції штату Іллінойс. Зокрема,  ⁠⁠упровадження та вдосконалення системи відеоспостереження міста, залучення жінок до роботи в поліції шляхом рекрутингу, ⁠⁠використання технологічних можливостей для покращення результативності, ⁠⁠проведення спеціальної підготовки поліцейських по використанню дронів на місці злочину, особливості використання в роботі криміналістів спеціального додатку Crime Pad

Крім того, представники української делегації поділилися своїми першими досягненнями щодо досвіду, який вони переймають в американських колег по  впровадженням підходів безпеки в навчальних закладах.  Їх ознайомили з програмою шкільних консультантів, процесом відбору кадрів для цієї відповідальної роботи та особливостями навчання поліцейських, що працюють з дітьми. Крім того, переймали досвід щодо впровадженням підходів ґендерної рівності в поліції штату. Адже сьогодні їхнім пріоритетом є збільшення кількості жінок у службі до 30%.

Йшлося і про особливості розслідування злочинів різних категорій, процесуальні аспекти оформлення справ та вилучення слідової інформації: розпізнавання тіл, сучасні методи ДНК-досліджень і використання автоматизованих систем ідентифікації, управління діями на місці злочину та удосконалення криміналістичної стратегії.

Українські поліцейські поділилися своїм унікальним досвідом служби в умовах повномасштабної війни. Зокрема, розповіли про документування та розслідування ракетних обстрілів рф цивільної інфраструктури, сексуальному насиллі під час війни, вбивствах, катуваннях та тортурах.

Така зустріч стала важливою для зміцнення міжнародного співробітництва та обміну передовими стандартами роботи між українськими та американськими правоохоронцями.

Національна поліція України

 

Схожі матеріали