Учасників схеми незаконного переправлення осіб через кордон затримали на Одещині

clock
18.01.2023 12:55

Ділків, які спланували здійснити незаконну оборудку з переміщення осіб через кордон, викрили на Одещині прикордонники оперативних підрозділів ДПСУ.

Правопорушників затримали під час реалізації оперативної інформації прикордонники Подільського загону.

Зокрема на околиці с. Великоплоське охоронці кордону зупинили два автомобілі марок HUNDAI та INFINITI під керуванням місцевих жителів.

Зауважимо, що водій на INFINITI не відреагував на законні вимоги прикордонників і намагався втекти. Тому охоронці кордону здійснили два попереджувальних постріли вгору, після чого утікач зупинився та надав легковик для перевірки. В обох машинах перебували четверо громадян України - мешканці Херсонщини та Миколаївщини, які планували протиправно виїхати до Молдови.

Правоохоронці встановили, що чоловіки, аби потрапити за кордон, за допомогою інтернет зв'язалися з жителем прикордоння. За свої послуги організатор просив з кожного 4000$. 

З прибуттям до Одеси «мандрівників» зустріли пособники на двох автівках, якими й вирушили до кордону.

Наразі щодо організатора та його пособників до Нацполіції направлене повідомлення про ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст. 332 ККУ (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та  ст. 336 ККУ (Ухилення від призову на військову службу). 

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали