У Запоріжжі правоохоронці провели зустріч з родинами зниклих безвісти та військовополонених

clock
27.01.2024 12:00

Під час заходу поліцейські, співробітники СБУ, керівник Східного регіонального центру з питань поводження з військовополоненими, представник Уповноваженого ВРУ з прав людини області та головний спеціаліст Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, МВС розповіли громадянам про специфіку роботи новоствореного Центру з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, окреслили шляхи взаємодії з відповідальними структурами та нагадали про алгоритм дій у разі втрати зв’язку з рідними.

Начальник відділу розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління ГУНП в області Артем Арабаджи зазначив, що на виконання рішення очільника запорізької поліції створено спеціалізовану групу з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Підрозділ займається пошуком осіб, які зникли саме в Запорізькій області. Однак працівники Центру надають консультацію та координують громадян, які втратили зв’язок із близькими на інших територіях країни.

Головний спеціаліст Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, МВС Олена Орєшкіна зазначила: 

«Пошукова робота є ефективною, коли налагоджена взаємодія та комунікація відповідальних структур із родинами зниклих осіб. Тож, ми дуже розраховуємо на нашу подальшу співпрацю, адже завдяки вашій інформації та новим свідченням пошуки пришвидшуються».

Якщо близька вам людина потрапила у полон або зникла безвісти, звертайтесь за допомогою до територіальних підрозділів поліції або на гарячу лінію Центру БЗО: 095-450-41-86 (наявні месенджери "WhatsApp, Telegram, Viber, Signal")

Наприкінці зустрічі присутні у індивідуальному порядку отримали консультації від представників відомчих структур щодо конкретних проблемних питань з пошуку рідних.

Національна поліція України

Схожі матеріали