У День захисників і захисниць України ліцеїсти МВС склали клятву

clock
01.10.2024 18:00

Сьогодні, 1 жовтня, вперше в історії новостворених ліцеїв безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС 465 ліцеїстів у Києві, Дніпрі, Івано-Франківську та Вінниці урочисто присягнули любити рідну землю, знати історію, шанувати символи та робити усе задля розвитку й процвітання України.

Перш, ніж розпочалися урочисті заходи, в кожному ліцеї хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників та захисниць, які віддали своє життя за волю й незалежність країни. 

Символічно, що в День захисників та захисниць України вихованці ліцеїв МВС урочисто поклялися бути гідними подвигу тих, хто став на захист держави.

Державний секретар МВС України Інна Ящук під час церемонії складання клятви ліцеїстів у столиці наголосила, що для кожного з них сьогодні відкриваються нові можливості у світ пізнання себе, науки та патріотичного виховання. 

У Дніпрі до всіх присутніх звернувся заступник Голови Національної поліції – начальник Департаменту кадрового забезпечення Сергій Кобець. Він побажав ліцеїстам завжди залишатися чесними, стійкими та сумлінно виконувати свої обов’язки, адже складання клятви - це важливий крок, який запам'ятається на усе життя.

Ліцеїстів в Івано-Франківську в день складання клятви вітав заступник командувача Національної Гвардії України полковник Олексій Осипенко. Він побажав молоді наснаги й віри у свої сили, зауваживши, що відсьогодні клятва, яку вони підтвердили своїми підписами, стане частиною історії ліцею.

У Вінниці на церемонії складання клятви вихованці ліцею безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання вітав перший заступник голови ДСНС Віталій Миронюк. Він зазначив, що кожен з ліцеїстів має керуватись совістю, честю, гідністю та почуттям обов’язку перед собою, суспільством і Батьківщиною.

Нагадаємо, що Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко урочисто відкрив ліцеї безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС відкрив 2 вересня.

Окрім занять за перший місяць навчання ліцеїсти відвідали просвітницькі заходи та форуми, познайомились із військовими, поліцейськими та рятувальниками, взяли участь у спортивних заходах.

465 ліцеїстів, які цьогоріч розпочали навчання – це не лише діти загиблих Героїв, захисників та захисниць України зі структур системи МВС, понад третина учнів – діти з родин інших складових Сил безпеки та оборони України. 

Ліцеї безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС – це новий формат освіти, який поєднує високий рівень навчання з патріотичним вихованням. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали