Швидко й легко: сервісні центри МВС реєструють переобладнані автівки

clock
13.06.2024 13:30

Олександр Каплушенко, випускник «Автошколи для осіб з інвалідністю», пройшов процедуру переобладнання власного автомобіля.

«Автошкола для осіб з інвалідністю» - це приклад, що все можливо. Головне бажання - все інше навчитеся. 

Саме так і сталось з фаховим дитячим психологом Олександром Каплушенко. Він нещодавно отримав своє перше водійське посвідчення категорії В, а тепер знову звернувся до одного з сервісних центрів МВС. 

Цього разу - для внесення відомостей у свідоцтво про реєстрацію власного автомобіля щодо проведеного переобладнання. Адже саме в його випадку, для комфортного керування автівкою, було необхідно встановити спеціальні подовжуючі конструкції на педалі. 

«Тепер в разі потреби можу вивезти родину з небезпеки та вільно пересуватись містом. Автівку, яку я придбав, необхідно було переобладнати. Адже не випускають транспортні засоби для людей мого зросту. Всі вони зазвичай розраховані на інші параметри», – розповів Олександр.

Дійсно, переобладнання автомобіля під індивідуальні потреби особи з інвалідністю потребує час, але як свідчить досвід Олександра, алгоритм дій при цьому простий, а кількість необхідних документів – мінімальна.

Детальніше про те, як переобладнати та перереєструвати автомобіль, можна дізнатись у розділі безбар’єрність на сайті Головного сервісного центру МВС.

Головний сервісний центр МВС України

 


 

Схожі матеріали