Рятувальники ДСНС готуються до переатестації в системі INSARAG

clock
30.07.2024 17:00

У місті Гданськ (Республіка Польща) пройшов тренінг, присвячений підготовці до переатестації української команди важкого класу INSARAG. Захід відбувся в рамках «Програми вдосконалення розвитку оперативної діяльності пошуково-рятувального загону України», яка спрямована на підвищення кваліфікації керівного складу та технічної підготовки членів групи, а також розширення полігону.

До участі в тренінгу долучилися представники Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України. Команда MRC Ukraine, створена у 2014 році, регулярно підтверджує свою кваліфікацію за міжнародними стандартами INSARAG кожні 5 років. 

Згідно з вимогами INSARAG, команда повинна підтверджувати свою кваліфікацію кожні 5 років. Зараз вона готується до чергової переатестації, запланованої на 2025 рік, і цей тренінг відіграє важливу роль у підготовці.

Під час тренінгу учасники обговорювали практичні питання організації роботи групи контролю навчань EXCON, групи розіграшу та ознайомлювалися з можливими робочими точками та базовим табором, де команда EXCON працюватиме під час атестації.

Тренінг сприяв покращенню співпраці української делегації з Державною Пожежною Службою Республіки Польща, що дозволило налагодити важливі робочі контакти. 

Польська сторона висловила готовність провести додаткові тренінги для осіб, які братимуть участь в атестації та її забезпеченні, що значно підвищить рівень підготовки українських рятувальників.

ДСНС України

Схожі матеріали