Результати UMAC-2024: Уряд Швейцарії передав ДСНС України перший з трьох автомобілів для механізованого розмінування

clock
18.10.2024 11:40

Загалом, за результатами переговорів між урядовими делегаціями України та Швейцарії, які відбулися цього тижня на Конференції з протимінної діяльності в Україні UMAC-2024 в Лозанні (Швейцарська Конфедерація), ДСНС отримає три автомобіля для механізованого розмінування GCS 200. Про це написав у своєму Facebook заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий, який перебуває на заході.

«Кожен такий автомобіль для механізованого розмінування значно збільшує наші можливості щодо ефективності та безпеки очищення територій, забруднених вибухонебезпечними предметами. До кінця 2024 року Україна отримає ще один автомобіль від швейцарських партнерів, а у 2025 році — третій», - повідомив заступник Міністра МВС України.

Він зауважив, що на початку 2023 року в системі МВС не було жодної машини для механізованого розмінування. Наразі, завдяки підтримці міжнародних партнерів, у розпорядженні підрозділів відомства вже 68 таких одиниць техніки.

«Наш підхід спрямований на те, щоб максимально підвищити безпеку та покращити ефективність процесу розмінування завдяки використанню новітніх технологій. Із початком експлуатації цих машин кількість поранень саперів зменшилась у п’ять разів.

Щиро вдячні нашим швейцарським партнерам за постійну підтримку! Разом ми крокуємо до безпечного і мирного майбутнього», - зазначив Богдан Драп’ятий.

Цього тижня в Лозанні (Швейцарська Конфедерація) триває Конференція з протимінної діяльності в Україні (UMAC-2024). Захід об’єднав понад 50 представників урядів та міжнародних організацій. Україну представляють Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Перша віцепрем’єрка Юлія Свириденко, урядовці та громадські діячі. МВС представляє заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали