Оперативна інформація щодо ворожих обстрілів на Донеччині та Херсонщині

clock
25.07.2024 10:30

Шість поранених та одна загибла, пошкоджені будинки та авто ДСНС, 11 обстріляних населених пунктів та три поранені – наслідки ворожих атак  на Херсонщині та Донеччині задокументували поліцейські.

Донеччина

Вибухи пролунали в містах Костянтинівка, Курахове, Новогродівка, Торецьк, Часів Яр, селищі Гродівка, селах Іллінівка, Миколаївка, Михайлівка, Новоукраїнка, Шевченко.

Пошкоджено 22 цивільних об’єкти – 12 житлових будинків, господарська споруда, автомобілі, газопровід, електромережа.

У Миколаївці росіяни поцілили дроном по цивільному мікроавтобусу – поранили людину.

Житель Часового Яру отримав поранення внаслідок влучання ворожого БПЛА.

Ще одна травмована цивільна особа – у Гродівці.

У Кураховому внаслідок дронової атаки пошкоджено багатоквартирний будинок, а в Михайлівці – цивільний автобус. В обох випадках люди, попередньо, не постраждали.

Іллінівку війська рф обстріляли з РСЗВ «Смерч» - пошкодили багатоквартирний і приватний будинки.

Зі «Смерчів» ворог вдарив по Костянтинівці – руйнувань зазнали 7 приватних будинків і 2 авто. Крім того, в ніч на 25 липня місто зазнало артилерійського обстрілу – пошкоджено дві приватні оселі, нежитлові приміщення й газогін.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Херсонщина

Минулої доби противник атакував пожежно-рятувальний підрозділ, вкотре бив по житлових кварталах з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню та БпЛА.

Під обстрілами перебували Херсон, Антонівка, Комишани, Ромашкове, Станіслав, Садове, Дніпровське, Білозерка, Урожайне та Гаврилівка. 

Пошкоджень зазнали 38 об’єктів: 14 приватних та три багатоповерхові будинки, комунальний заклад, шість легкових автомобілів, 10 одиниць сільгосптехніки, пожежний автомобіль ДСНС, складське приміщення, газопровід та господарська споруда.

Від артилерійських обстрілів та атак ворожих безпілотників потерпав Дніпровський районі Херсона. Вночі через артилерійський вогонь у власному будинку загинула 77-річна жінка, її тіло на ранок знайшли під завалами. Постраждала 90-річна місцева жителька, медики діагностували у неї вибухову травму та уламкове поранення передпліччя. В епіцентрі атаки пошкоджено три багатоквартирні та п’ять приватних будинків, а також газопровід. 

Вночі окупанти завдали артилерійські удари і по передмістю Херсона – Антонівці, уламкове поранення ноги отримав 69-річний чоловік. 

Вдень обстріли Антонівки поновилися. російські окупанти скинули на житлові квартали селища вісім боєприпасів із безпілотників, завдали удар дроном типу «FPV» та обстріляли з міномета. Внаслідок цих атак пошкоджено три приватні будинки та поранено 57-річну жінку, в неї вибухова та черепно-мозкова травми, контузія й уламкове поранення. На місці працівники ДСНС гасили пожежу в будинку і потрапили під повторний обстріл росіян. Уламками пошкоджено службовий автомобіль, рятувальники, на щастя, не постраждали. 

Ввечері противник вчергове атакував безпілотником та відкрив артилерійський вогонь по Антонівці. Мінно-вибухову травму і контузію отримала 44-річна жінка, пошкоджень зазнали три автомобілі. 

У Комишанах у результаті артилерійського обстрілу пошкоджено комунальний заклад, приватний будинок та господарську споруду. Також внаслідок артилерійських обстрілів пошкоджено три приватні будинки у Білозерці й Дніпровському.

У Ромашковому через атаку ворожого БпЛА постраждала 63-річна жінка, у неї вибухова та черепно-мозкова травми, контузія й уламкові поранення ніг. У селищі пошкоджено приватний будинок та автомобіль.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, які вилучали уламки ворожих снарядів та фіксували злочини.

Національна поліція України

Схожі матеріали