Нацгвардійці доєдналися до Всеукраїнського забігу в пам’ять про загиблих захисників та захисниць

clock
01.09.2024 12:40

У Києві пройшов 7-й Всеукраїнський забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України», який влаштовують щорічно у пам’ять про загиблих українських оборонців. До забігу долучилося близько двохсот військовослужбовців з Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Серед них офіцери управління, гвардійці усіх частин Київського гарнізону, у тому числі воїни, які повернулися з бойових дій.

Захід розпочався із вшанування загиблих українських Захисників та Захисниць хвилиною мовчання та виконанням Державного Гімну України.

"Сьогодні ми вшановуємо тих, хто віддав найцінніше заради України. Ми маємо пам’ятати всіх наших захисників, та якою ціною виборюється Незалежність нашої держави. Маємо жити так, щоб бути гідними подвигів наших Героїв», - зазначив начальник фізичної підготовки і спорту Північного Київського територіального управління майор Сергій Часник.

Серед учасників також були присутні військовослужбовці з інших підрозділів Сил безпеки та оборони України, родичі та друзі загиблих, а також ветерани російсько-української війни. Кожен з них мав подолати одну з трьох дистанцій (2 км, 5 км або 10 км) із закріпленим на футболці іменем та фотографією людини, яка віддала життя в боротьбі за волю України у період з 2014 по 2024 роки, а також розповісти історію Захисника чи Захисниці у соціальних мережах.

Один з учасників забігу гвардієць Владислав розповів, що вирішив пробігти дистанцію з ім’ям та світлиною свого родича, який загинув під час виконання бойового завдання:

«Він з перших днів повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави долучився добровольцем до одного з підрозділів Сил безпеки та оборони України, проходив службу в інженерно-саперному взводі. Воїн загинув взимку 2023 року від ворожої міни у Донецькій області».

 

Подібні заходи – один зі способів висловити вдячність та нашу підтримку родинам загиблих, популяризувати серед ветеранів війни та військовослужбовців спорт, а також додаткова нагода фізкультурно-спортивної реабілітації для бійців, які повернулися з бойових дій. На забіг зареєструвалося близько 1400 людей. 

За роки існування забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» географія учасників розширилася майже до 40 різних країн. Це ще одне нагадування про важливість вшанування наших Героїв та велике значення їхніх подвигів для встановлення справедливого миру не тільки в нашій державі, а й для усього цивілізованого світу.

Вічна пам’ять усім Захисникам та Захисницям, які віддали своє життя заради Незалежної України. Слава Героям, які навічно в строю!

Нагадаємо, захід організували Міністерство у справах ветеранів України у співпраці з Міністерством молоді та спорту України, Київською міською військовою адміністрацією, ГО «Славетні епохи України» за участі обласних військових адміністрацій та інших ЦОВВ, Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Національного музею Революції Гідності, ГС «Національна рада спортивної реабілітації захисників України», ГО «Незламні Матері України», ГО «Асоціація медиків Революції Гідності», ВГО «Легіон АТО», а також ГС «Труханів острів».

Національна гвардія України

Схожі матеріали