На Херсонщині внаслідок російської агресії дві людини загинули та п’ять поранені, серед них фельдшерка «швидкої»

clock
06.07.2024 11:45

російський агресор не припиняє обстріли звільнених населених пунктів правобережжя Дніпра, зокрема, Бериславського та Херсонського районів. Минулої доби військові рф били по цивільній інфраструктурі з артилерії, авіації, атакували бригаду медиків із БпЛА.

Під вогневими ударами противника перебували Херсон, Антонівка, Станіслав, Придніпровське, Микільське, Кизомис, Садове, Токарівка, Берислав, Львове, Тягинка, Хрещенівка та Червоне. В результаті обстрілів поліція зафіксувала пошкодження восьми приватних будинків, двох цивільних автомобілів та карети «швидкої», газопроводу, двох гаражів, господарської споруди і складського приміщення.

У Бериславі окупанти скинули вибухівку з БпЛА на територію комунального закладу, внаслідок чого виникла пожежа на площі 170 кв. метрів. Займання ліквідували працівники ДСНС. Також через атаки дронів у місті сталося загоряння гаражів, а у Садовому і Токарівці пошкоджено приватні будинки й автомобіль.

росіяни скинули авіабомби на населені пункти Дар’ївської та Тягинської громад, вибухами значно пошкоджено будівлю навчального закладу.

Через артилерійський обстріл Хрещенівки 32-річна місцева жителька отримала мінно-вибухову травму, перелом ноги та поранення стегна, її 35-річна односелиця від отриманих травм померла у лікарні. У селі пошкоджено п’ять житлових будинків, два гаражі й автомобіль.

З безпілотника росіяни атакували Станіслав - поцілили у цивільний автомобіль. Внаслідок скидання вибухівки травмовано 73-річного водія. У чоловіка контузія, мінно-вибухова та черепно-мозкова травми. На допомогу постраждалому прибула бригада «швидкої», по якій ворог також вдарив з безпілотника. Постраждала 34-річна фельдшерка, у неї контузія та черепно-мозкова травма. Пошкоджено автомобіль медпрацівників.

У Одрадокам'янці з-під завалів будинку деблокували тіло 42-річного місцевого жителя, який загинув 4 липня в результаті обстрілу села. В будинок чоловіка поцілив російський снаряд.

Ворожим артилерійським вогнем у Кизомисі та Микільському пошкоджено приватний будинок та газопровід.

До лікарні за медичною допомогою звернулися 58-річний чоловік та 65-річна жінка з Антонівки, у яких діагностували контузії та уламкове поранення. Травми люди отримали 4 липня внаслідок ворожих артилерійських обстрілів.

Внаслідок атаки безпілотником прибережної зони Дніпровського району Херсона пошкоджено приватний будинок. У прибережній зоні Корабельного району артилерійським обстрілом пошкоджено господарську споруду. Також цей район росіяни атакували дроном типу FPV.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 302 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 9 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали