На Херсонщині внаслідок російських обстрілів дві людини загинуло та сім поранено

clock
15.09.2024 12:40

Минулої доби країна-агресор атакувала мирне населення деокупованих громад Бериславського та Херсонського районів з артилерії, мінометів, авіації та БпЛА.

Під вогнем противника перебували Херсон, Садове, Антонівка, Станіслав, Придніпровське, Понятівка, Велетенське, Томина Балка, Берислав, Новорайськ, Степне, Урожайне, Новоберислав, Зміївка, Дудчани та Архангельське.

Внаслідок дій російської армії на правобережжі пошкоджено 50 об’єктів: 37 приватних та два багатоповерхових будинки, сім транспортних засобів, серед яких службовий автомобіль поліції та маршрутний автобус, заклад охорони здоров’я, об’єкт критичної інфраструктури, магазин та дошкільний навчальний заклад.

Вночі російські війська з артилерії обстріляли передмістя Херсону – Антонівку, пошкоджень зазнали три приватні будинки, багатоповерхівка та автомобіль. Вдень окупанти завдали удару з мінометів та знову атакували з БпЛА громадський транспорт. Внаслідок скиду вибухівки постраждав 47-річний водій автобуса, у нього мінно-вибухова травма та осколкове поранення правої гомілки. Через обстріли пошкоджень зазнали десять приватних будинків та дошкільний навчальний заклад.

Вранці у Дніпровському районі Херсона артилерійським вогнем пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури та багатоквартирний будинок. Протягом дня військові рф скидали вибухівку з дронів та атакували місцеве населення у цьому районі міста. По обіді окупанти з БпЛА атакували цивільний автомобіль. Тяжкі поранення отримав 60-річний водій. На жаль, від отриманих травм чоловік помер у лікарні. 

Ввечері також у результаті скиду ворожого боєприпасу постраждав 32-річний чоловік, медики у нього діагностували мінно-вибухову травму та контузію, а також гостру реакцію на стрес. Крім цього, внаслідок дронових атак пошкоджень зазнали три цивільних та один службовий автомобіль поліції, а також приватний будинок.

Артилерійським вогнем окупантів пошкоджено чотири приватні будинки в Томиній Балці, місцеві мешканці не постраждали. російські військові скинули вибухівку з БпЛА на Берислав. В результаті удару постраждав 48-річний чоловік, у нього мінно-вибухова травма, контузія й уламкові поранення шиї та передпліччя.

Вдень війська рф здійснили комбінований обстріл Станіслава з артилерії та скинули вибухівку з БпЛА. Через скид ворожого боєприпасу на магазин постраждала 57-річна жінка, в неї вибухова, черепно-мозкова травма та контузія, також снарядами пошкоджено ще два приватні будинки.

Внаслідок артилерійського обстрілу Велетенського поранення отримала 66-річна місцева жителька. Медики діагностували в жінки черепно-мозкову травму, струс головного мозку та уламкове поранення тім’яної ділянки. Ввечері з артилерії атакували й Понятівку. Під ворожий удар потрапило місцеве подружжя. На подвір’ї власного будинку загинув 55-річний чоловік, а його 52-річну дружину з численними пораненнями госпіталізували.

З авіації противник вдарив 11 керованими бомбами по населених пунктах Бериславського району. У Новорайську п’ятьма авіабомбами зруйновано заклад охорони здоров’я та пошкоджено 14 приватних будинків. А в Степному через авіаційний обстріл поранення отримала 72-річна жінка, в неї вибухова травма та численні осколкові поранення обличчя. Також пошкоджень зазнали два приватні будинки. В Урожайному армія рф повторно поцілила в заклад культури та приватний будинок.

На місцях ворожих «прильотів» працювали поліцейські, рятувальники та медики, які збирали речові докази, ліквідовували наслідки ворожих атак із боку окупаційних військ рф та надавали допомогу постраждалим.

Національна поліція України

Схожі матеріали