На Херсонщині через російські атаки постраждали троє людей та пошкоджено понад 40 житлових будинків

clock
05.07.2024 10:05

російський агресор не припиняє обстріли звільнених населених пунктів правобережжя Дніпра, зокрема, Бериславського та Херсонського районів. Минулої доби військові рф били по цивільній інфраструктурі з артилерії, авіації та БпЛА.

Під вогневим ураженням армії рф перебували Херсон, Дар’ївка, Антонівка, Станіслав, Янтарне, Берислав, Одрадокам’янка, Тягинка, Михайлівка та Гаврилівка.

В результаті обстрілів пошкоджено 44 приватні та два багатоповерхові будинки, медичний заклад і три автомобілі.

Противник наніс авіаційні удари вісьмома керованими бомбами по Дар’ївській та Тягинській громадах – пошкоджено 33 житлові будинки.

Вдень військові рф атакували безпілотником Антонівку. В результаті вибуху отримав поранення 56-річний чоловік, у нього мінно-вибухова травма та уламкова поранення ніг. По селищу противник вів вогонь і з артилерії, снарядами пошкоджено щонайменше 7 приватних та один багатоповерховий будинок.

З дрона російські військові скинули вибухівку на територію комунального підприємства у Дніпровському районі Херсона. В результаті вибуху постраждали двоє працівників віком 61 та 65 років. В обох мінно-вибухові, черепно-мозкові травми, контузії та уламкові поранення різних частин тіла.

російські військові атакували з безпілотника Янтарне, внаслідок чого пошкоджено приватний будинок.

По Михайлівці загарбники вдарили FPV-дроном та били з артилерії, обійшлося без постраждалих та пошкоджень інфраструктури.

У Станіславі через атаку FPV-дрона пошкоджено приватний будинок.

Окупанти вдарили з артилерії по Одрадокам’янці. Один із ворожих снарядів влучив у житловий будинок, зруйнувавши його.

На місцях російських атак працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 254 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 10 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Національна поліція України 
 

Схожі матеріали