Мужні поліцейські - криміналісти з Харкова: "Хтось дивиться це у жахах, а ми на власні очі" (Відео)

clock
30.07.2024 12:00

Наші наступні Герої – мужні поліцейські-криміналісти з Харкова. Тетяна Савчук, заступник начальника відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління ГУНП у Харківської області, підполковник поліції, а також її колега – майор поліції Максим Шендрик. Він – спеціаліст-криміналіст відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління ГУНП у Харківській області. 

Офіцери на місцях злочинів відтворюють обставини події, виявляють руйнування та пошкодження майна, фіксують жертви, яких було виявлено внаслідок ворожих обстрілів, знаходять та вилучають сліди біологічного походження, досліджують його за допомогою сучасної ДНК-лабораторії. 

    «Хтось дивиться це в фільмах жахів, а нам, на жаль, довелося його побачити на власні очі. – згадує про пережите Тетяна Савчук – І те дитяче тіло, ті пози, в яких мама тримала дитинку біля себе – не забудуться ніколи». 

Тетяна і Максим брали участь в огляді останків тіл в селищі Гроза, знайдених після завдання ворогом прямого ракетного удару, проводили ідентифікацію закатованих людей під час їх ексгумації у виявленому масовому захороненні в Ізюмі, виїжджали на місце авіаудару по будівельному гіпермаркету в Харкові. 

  «Люди шукали своїх родичів, які, можливо, могли бути в даному гіпермаркеті. Ми цілодобово проводили відбір біологічних зразків у потерпілих для порівняльного аналізу з ДНК-профілями знайдених тіл, яких рятувальники діставали з-під завалів. Працювали весь час, коли йшла пошуково-рятувальна операція. – розповідає про свою роботу Максим Шендрик. 

Про особисті історії мужності харківських поліцейських-криміналістів, їх щоденну працю, мотивацію, бойові виїзди та допомогу людям – дивіться у нашому відео

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали