"Моє життя пов’язане з захистом суверенітету України», - слідчий поліції Луганщини на псевдо Деркул

clock
05.08.2024 17:30

В лавах правоохоронців старший лейтенант поліції опинився за рік до повномасштабного вторгнення. Через військову агресію росіян, правоохоронець був вимушений не лише виконувати свої безпосередні функціональні обов’язки, а й швидко адаптуватися під реалії воєнного стану – виявляти коригувальників та мародерів, фіксувати наслідки ворожих обстрілів, виконувати гуманітарні місії тощо. Наразі боєць разом з побратимами продовжує давати відсіч російським військовим на Донецькому напрямку.

 «24 лютого почалося як і у всіх українців - з вибухів. Після збору по тривозі у відділі поліції ми отримали наказ передислокуватися. Разом із колегами ми почали швидко евакуйовувати документацію та майно. Виїжджати було не просто, адже російські військові постійно просувалися вперед, а ми не мали нормального зв’язку та не знали, які маршрути є безпечними для виїзду», - пригадує слідчий поліції.

Попри всі перешкоди правоохоронцям вдалося переїхати до тимчасового місця дислокації. Та все ж поліцейський прагнув нести службу саме на території рідної області.

«В цей час саме формувався зведений загін поліції Луганської області і я долучився до його складу. Ми працювали в Лисичанську до останнього… Займалися евакуацією цивільних осіб, розвозили гуманітарну допомогу, фіксували воєнні злочини росіян проти цивільного населення. Найскладніше було бачити загиблих дітей на місцях «прильотів» ворожих ракет, це важко усвідомлювати», - розповідає правоохоронець.

Після тимчасової окупації Луганської області, Деркул доєднався до лав зведеного загону Національної поліції «Захід», який брав участь у звільненні від окупантів Харківщини та Донеччини. Поліцейський разом з колегами заходив слідом за військовими у звільнені населені пункти з метою проведення стабілізаційних заходів, зокрема розшуку російських військових, які ховалися по оселях українців, виявлення колаборантів, а також задля відновлення та підтримки правопорядку на звільнених територіях.

«З Лиману росіяни так втікали, що в будинках, де вони дислокувалися, ми знаходили на столах ще гарячу їжу. Вони буквально накивали п’ятами», - згадує Деркул.

Наразі старший лейтенант поліції пліч-о-пліч з побратимами продовжує виконувати спеціальні службові завдання, пов’язані з відсіччю та стримуванням збройної агресії рф на Донеччині.

Національна поліція України

 

Схожі матеріали