Мері Акопян: Україна — це щит Європи, країна, спроможна подолати так звану «другу армію світу»

clock
11.08.2022 18:17

Сьогодні, 11 серпня, у Львові відкрилася виставка знищеної та захопленої бойової техніки російських окупантів. В урочистому відкритті взяли участь заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян, Державний секретар Міністерства оборони України Костянтин Ващенко, голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ця виставка — свідчення того, що наші бійці, які сьогодні захищають незалежність та територіальну цілісність України, роблять усе для того, щоби наша Перемога настала якомога швидше. І кожен експонат, який ви тут бачите — крок до цієї Перемоги. Ми вважаємо, що цю ворожу техніку, знищену нашими бійцями, має побачити вся Європа, весь світ — це дає розуміння, з чим має справу сьогодні Україна, проти чого бореться Україна», — розказала заступниця міністра внутрішніх справ.

На виставці можна оглянути техніку, з якою російські окупанти вдерлися на нашу землю: танк Т-72, самохідну артилерійську установку «Гвоздика», протитанковий ракетний комплекс «Штурм», самохідний зенітно-ракетний комплекс «Бук», самохідну артилерійську установку «Мста-С», а також уламки ракет, якими російські загарбники обстрілювали українські міста й села.

«Усі, хто бачив ці танки, ракети, усі наші партнери — вони були вражені, вони ще більше підтримують нас і розуміють, на боротьбу з чим йде їх допомога. Ми проїдемо з цією виставкою всіма європейськими столицями та великими містами, щоби світ повірив, що Україна — це щит Європи, країна, здатна побороти так звану «другу армію світу». Ми пишаємось нашими військовими, прикордонниками, бійцями Національної гвардії, поліцейськими, рятувальників та всіма захисниками України!», — резюмувала Мері Акопян.

Схожі матеріали