Майбутні офіцери-гвардійці навчалися вести наступальний бій, використовуючи системи «Кропива» та SKIFTECH

clock
05.07.2024 10:30

Курсанти командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України навчалися діяти на посадах командира механізованого відділення під час ведення наступального бою із глибини, за допомогою програмного забезпечення «Кропива» та тактичних тренувальних систем SKIFTECH.

Хлопці та дівчата робили розвідку позицій умовного противника квадрокоптером, визначали та виконували завдання у програмному комплексі «Кропива», керували діями особового складу у бою.

Дуже корисно, що заняття було у полі і ми могли відчути, як діяти в умовах реального рельєфу. Ми висувались на позиції на броньованому автомобілі та у подальшому долали всі особливості місцевості так, щоб не бути поміченими умовним противником. Також, багато часу провели разом із групою виконуючи завдання. Впевнений, що таке злагодження піде нам на користь і на наступних заняттях ми будемо ліпше розуміти один-одного», – розповів курсант командно-штабного факультету старший сержант Владислав Шпатар.

На занятті курсанти відпрацьовували вміння керувати особовим складом під час: висування до рубежу атаки, спішування та розгортання у бойовий порядок, захоплення об’єкту атаки.

Заняття провів доцент кафедри тактики командно-штабного факультету полковник Сергій Черкашин:

«Відпрацювання таких сценаріїв допомагає групі злагодити свою взаємодію та покращити роботу управління підрозділом в цілому. Усі знання які майбутні командири отримують зараз, застосовуватимуться під час їх служби безпосередньо у зоні бойових дій. Практика показала, що система лазерних симуляторів двостороннього вогневого контакту SKIFTECH є ефективнішою, ніж стрільба холостими набоями. Завдяки такій системі кожен військовослужбовець може відчути вогневий контакт з противником».

Система SKIFTECH — це персональні комплекти та симулятори, які призначені для тренування бійців. Система дозволяє відпрацьовувати ведення вогню з пістолетів, кулеметів, гвинтівок, гранатометів та іншої стрілецької зброї; проводити підготовку бійців до спецоперацій різного рівня складності в приміщенні або на вулиці; відпрацьовувати оборону важливих об’єктів, або наступальні дії на позиції супротивника; проводити тренування для різної кількості бійців, з урахуванням їхньої специфіки.

Військовослужбовці зазначають, що такі комплекти надають можливість проводити тактичну підготовку бійців, яка максимально наближена до реального бою.

 

Національна гвардія України


 

Схожі матеріали