Ігор Клименко: уся зброя, яка на руках в українців, буде в Єдиному реєстрі зброї

clock
23.06.2023 11:00

В ефірі національного телемарафону “Єдині новини” міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що сьогодні, 23 червня, запрацював Єдиний реєстр зброї.

“Уся зброя, яка є на руках у наших громадян, буде у Єдиному реєстрі зброї. Ми знімемо усі бюрократичні процедури, з якими стикались наші громадяни. Наразі кожен може відкрити свій особистий кабінет в Єдиному реєстрі зброї і працювати в режимі онлайні із суб’єктами господарювання та з дозвільною системою”, - зазначив очільник МВС.

Відтепер кожен українець буде чітко розуміти, яка у нього є зброя та коли необхідно провести її перевірку. В режимі онлайн можна буде отримувати відповідні дозвільні документи, які необхідні для оформлення зброї, зокрема і довідку про несудимість. Ця система дозволить громадянам позбутися бюрократичних процедур. Громадяни будуть чіткіше розуміти свої права та обов’язки в користуванні зброєю, а державі це дозволить контролювати усю зброю, яка знаходиться на руках в українців.

Єдиний реєстр зброї передбачає також створення Електронних кабінетів. Тож українці зможуть отримати послугу, не виходячи з дому, без відвідування органу Нацполіції, шляхом подачі документів через «Єдине вікно громадянина» https://services.mvs.gov.ua або у магазині з продажу зброї.   
 
Ігор Клименко зауважив, що вся інформація є на сайті МВС України, працює телефон технічної підтримки для наших громадян - 044-33-44-035. Чат-бот Єдиного реєстру зброї у Телеграмі: @arms_mvs_bot.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали