Як активність та небайдужість громадян змінюють країну?

clock
19.09.2024 13:00

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI) запустило загальнонаціональну інформаційну кампанію, присвячену громадському контролю за владою як важливому чиннику запобігання корупції.

У межах кампанії головний акцент зроблено на промоції загальнодержавних та локальних інструментів громадського моніторингу, контролю з боку українців за діями влади та участі у прийнятті рішень. Йдеться про доступ до відкритих даних, проведення громадських слухань, консультацій, подання електронних петицій та запитів тощо.

Дослідження партнерів НАЗК з громадського сектору свідчать, що рівень обізнаності населення про інструменти громадського контролю залишається вкрай низьким, а публічні службовці і громадяни не завжди розуміють користь від їх використання, а також мають недостатню мотивацію для проактивних дій. Тому для ефективного використання створених державою сервісів і процедур важливо підвищити обізнаність громадян про них та спонукати населення користуватися ними через промоцію результативного досвіду громад.

Національне агенство з питань запобігання корупції

Схожі матеріали