Голова Нацполіції разом з литовськими партнерами відвідав бойові підрозділи поліції на сході країни (ВІДЕО)

clock
24.07.2024 12:15

Очільник Національної поліції України Іван Вигівський разом з Генеральним комісаром поліції Литви Ренатасом Пожелою здійснили візит на передову, де поспілкувалися з бійцями об’єднаної штурмової бригади Нацполіції «Лють», зведених загонів територіальних підрозділів поліції та бойового підрозділу патрульної поліції «Хижак», які у складі Сил безпеки та оборони України дають відсіч російським загарбникам, а також з поліцейськими ГУНП та УПП Донеччини, які щоденно несуть службу та забезпечують правопорядок.

До складу литовської делегації також увійшов начальник Головного комісаріату поліції Вільнюського округу Ренальдас Жеконіс. Очільники відомств поспілкувалися з бійцями, обговорили поточну ситуацію на лінії зіткнення.

Іван Вигівський вручив бійцям бойових підрозділів відомчі відзнаки та подякував за стійкість, яку вони щодня демонструють, захищаючи країну:

«Радий сьогодні знову бути тут, де пишеться наша історія - історія існування нації, майбутнього наших дітей. Ми пишаємося кожним з вас і дякуємо вам за службу, за те, що ви робите на найважчих ділянках фронту, і стійко тримаєте удар».

Присутні вшанували пам'ять усіх захисників та захисниць, які віддали життя за Україну.

Генеральний комісар поліції Литовської Республіки Ренатас Пожела висловив свою підтримку українським колегам:

«Ви не одні, у вас є надійні союзники, колеги, друзі, брати та сестри серед нас, і те, що ми для вас привезли, нехай захищає кожного і наближає перемогу».

Литовські партнери передали засоби протидії безпілотним літальним апаратам для бойових підрозділів поліції.

Голова Національної поліції України подякував литовським партнерам за підтримку у цей складний час. Зокрема, він зазначив про надану допомогу литовських криміналістів у розслідуванні воєнних злочинів росії, а також матеріально-технічну підтримку інших підрозділів поліції України. Очільники іноземних відомств висловили підтримку і на майбутнє та обговорили з українськими колегами плани на наступну допомогу.

Крім того, в рамках візиту литовська делегація пізніше побувала у Києві на місці ракетного удару росії по дитячій лікарні «Охматдит». Іноземні колеги запевнили, що нададуть усю необхідну допомогу для документування чергового страшного прояву російського терору проти України.

Національна поліція України 

Схожі матеріали