Богдан Драп’ятий: «Автоматизована перевірка документів прискорить надання адмінпослуг сервісними центрами МВС»

clock
28.05.2024 14:52

Комітет Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури розглянув розроблений МВС України та внесений Кабінетом Міністрів України проєкт Закону щодо доступу до інформації, необхідної для надання адміністративних послуг у сфері дорожнього руху реєстр № 9504 та рекомендував Верховній Раді України прийняти його в першому читанні за основу.

Мета законопроєкту – покращити якість надання адміністративних послуг сервісними центрами МВС України шляхом зменшення часу на обробку документів під час отримання адміністративної послуги, а також зменшення кількості документів, які особа має надати.

«Реалізація поставленої мети потребує внесення змін до законодавства, якими адміністратор ТСЦ МВС під час проведення операції з реєстрації чи перереєстрації транспортного засобу, або обміну посвідчення водія матиме можливість здійснити автоматизовану перевірку всіх документів, а не так, як зараз це проводиться в ручному режимі», - пояснив заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

Завдяки автоматизованій перевірці документів час на отримання адміністративної послуги онлайн мінімізується, а громадянину не потрібно буде надавати додаткових документів у фізичному вигляді.

Фактично особа,  маючи при собі мобільний телефон із застосунком Дія, отримає всі необхідні послуги швидко та якісно.

«Зазначу, що автоматизована перевірка документів адміністратором можлива виключно в межах проведення операції з надання адміністративної послуги за зверненням особи. Автоматизація процесу забезпечить миттєве підтягування тих даних, які нині адміністратор щоразу під час надання послуги отримує в ручному режимі», - наголосив Богдан Драп’ятий.

Законопроєкт цілком відповідає філософії ініційованої Президентом України програми  «Держава в смартфоні» та визначеним Міністром внутрішніх справ України Ігорем Клименком пріоритетам розвитку системи ГСЦ МВС щодо цифровізації, максимального спрощення й покращення прозорості надання адміністративних послуг.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали