Бійці бригади «Помста» знищили 6 окупантів, а на Закарпатті прикордонники ліквідували канал з переправленням чоловіків

clock
04.03.2024 18:00

Мінометні розрахунки виконують одні з найважливіших завдань на фронті. Вони знищують групові цілі противника на великій площі: піхоту, важку техніку, зброю. За минулу добу бійці «Помсти» на Харківщині і Луганщині знищили шістьох російських окупантів, ще тринадцять отримали поранення.

А от на Закарпатті охоронці кордону викрили угруповання, яке займалось переправленням чоловіків через кордон.

Трьох фігурантів справи затримали, коли ті на авто здійснювали доставку до кордону п’ятьох чоловіків з метою їх подальшого переправлення через українсько-румунський кордон. Від своїх клієнтів – трьох закарпатців, вінничанина та харків’янина ділки планували отримати 19 тисяч доларів США. Організували незаконний трансфер троє закарпатців.

Усіх їх наразі затримано в порядку ст. 208 КПК України. Зловмисникам вже оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 ККУ.

Днями суд призначив підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 242 тисячі гривень одному та по 363 тисяч гривень двом іншим обвинуваченим. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

Всього за минулу добу, 3 березня, західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 68 тисяч осіб та 16 тисяч транспортних засобів.

З України минулої доби вибули 33 тисячі осіб. 19 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови. До України за минулу добу прослідували 35 тисяч осіб, 32 тисячі з них – громадяни України. Оформлено 133 вантажівки з гуманітарною допомогою.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали