9 колаборантів з Маріуполя отримали повідомлення про підозру (відео)

clock
18.10.2023 15:00

Правоохоронці повідомили про підозру 9 колаборантам, які обійняли керівні посади в адміністрації Маріуполя. Під час вторгнення росіян вони добровільно пішли на співпрацю з окупантами.

Колаборанти обійняли посади керівників ключових напрямків у адміністраціях так званої "донецької народної республіки" на території Маріупольського району.

Управління освіти, промисловості, транспорту та зв‘язку, капітального будівництва, містобудування та архітектури, культури, благоустрою та ЖКГ - всі основні напрями роботи міської та районних адміністрацій Маріуполя опинилися під контролем окупантів та їх посібників.

Відео зрадників, які підтримують росіян та їх владу на українських територіях, закликають інших маріупольців приєднуватися до них часто ширяться мережею. Усі ці матеріали були зібрані, проаналізовані та задокументовані слідчими Нацполіції.

Зрадникам оголошено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

За скоєні злочини їм загрожує до 10-ти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10-ти до 15-ти років із конфіскацією майна.

Національна поліція України

Схожі матеріали