Прикордонники-строковики вирушають на кордон після посиленої підготовки

clock
05.08.2021 15:59

На базі Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби завершується навчання 58 строковиків, які після базової підготовки залишилися для проходження сержантських курсів.

Протягом півтора місяця вони навчалися за програмою підготовки сержантського та старшинського складу.

Навчання було акцентовано на предметах – Тактика прикордонної служби та Вогнева підготовка. Зокрема строковики навчилися нести службу в основних видах прикордонних нарядів, у ролі старших нарядів, а з озброєння, окрім АК-74, вивчали також ПКМ, РПГ-7В, ДШК, СГД та СПГ-9М.

Окрім того, сержантська програма містить й додаткові предмети: Методична підготовка, Технологія управління військовим колективом, Зв'язок та інформаційні технології, Тактична медицина, а також Адміністративне провадження.

Звання майбутні сержанти отримують після прибуття до органів охорони кордону, тому отриманні знання, зокрема й додаткові, дають змогу прикордонникам розумно організовувати службову діяльність та вміло керувати довіреним персоналом.

Вже сьогодні прикордонники-строковики вирушають для проходження служби до Мукачівського та Чопського прикордонних загонів.

Варто додати, що протягом весняного призову 2021 року в Головному центрі вже підготовлено та направлено на кордон близько 150 строковиків, які пройшли сержантську підготовку і ще близько 140 продовжують навчання.

Держприкордонслужба ефективно захищає український кордон, а грамотні військовослужбовці – запорука його безпеки.

ДПСУ

Схожі матеріали