Національна гвардія України підписала Меморандум про співробітництво з каліфорнійськими колегами

clock
04.11.2021 17:21

Сьогодні,  4 листопада, Національна гвардія України підписала Меморандум про взаєморозуміння з Національною гвардією Каліфорнії.

З української сторони Меморандум підписав командувач Національної гвардії України Микола Балан,  від американської сторони -  командувач Національної гвардії Каліфорнії Девід Болдвін.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зазначив, що він цінує горизонтальні зв'язки між підрозділами різних країн і співпраця гвардій України та Каліфорнії - яскравий тому приклад.

«Саме така робота - найміцніша. В нас було багато спільних планів до пандемії. Думаю, що нам можна повернутися до їх реалізації після того, як ми подолаємо хворобу. Бо НГУ - це передовий загін громадської безпеки і безпеки України в цілому. Гвардія Каліфорнії має дещо ширші повноваження. Тому, подальшими кроками співпраці може бути розширення взаємодії саме у цих галузях - спільне навчання, питання використання авіації з метою рятувальних робіт. Бо ми значно посилюємо наші авіаційні можливості»,- заявив очільник правоохоронного відомства. 

Командувач НГУ Микола Балан наголосив, що у Меморандумі прописані основні напрямки подальшої співпраці.

«У рамках підписаного документу ми плануємо відправляти наш підрозділ на навчання до Каліфорнії, а також чекаємо в Україні американських колег. Наступне питання, відзначене у документі - це кадровий менеджмент. Плануємо вивчити кадрову політику каліфорнійських гвардійців. Окремим пунктом розглянемо програму підтримки родин військовослужбовців», - зазначив Микола Балан. 

Своєю чергою, командувач Національної гвардії Каліфорнії Девід Болдвін сказав, що таке співробітництво дозволяє налагодити службові та особисті зв'язки.

«Ми плануємо розширити формат наших заходів, націлених на підготовку особового складу. Я радо вітаю нову концепцію - розширювати співробітництво у складі більших підрозділів. Також ми готові розширювати заходи, які проходять в онлайн режимі», - сказав він. 

Нагадаємо, у рамках участі НГУ в Багатонаціональному об’єднаному комітеті (БОКК) спільно із Національною гвардією штату Каліфорнія НГУ отримала міжнародну технічну допомогу на суму близько 78 мільйонів доларів США. Зокрема, засоби радіо- та супутникового зв’язку, медичне майно та обладнання, оптичні прилади, інженерне обладнання, системи розвідки цілей, безпілотні літальні апарати.

За період співпраці у рамках Державної програми партнерства (SPP) з 2014 року Національною гвардією Каліфорнії було проведено 23 спільних заходи з Національною гвардією України, з них 14 – навчального характеру.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали