Нацгвардійці у складі Об’єднаних сил відпрацювали прифронтові населені пункти

clock
17.06.2021 11:32

Спецпризначенці Національної гвардії України спільно з представниками інших силових структур зі складу операції Об’єднаних сил провели оперативно-профілактичне відпрацювання, пошукові та фільтраційні заходи у Волновасі, Миколаївці, Новогнатівці та прилеглих околицях.

До заходів, окрім гвардійців, було залучено співробітників Служби безпеки України, працівників поліції, Державної фіскальної служби, військовослужбовців Державної прикордонної служби та військової служби правопорядку.

Проведені контрдиверсійні дії та заходи профілактики були спрямовані на виявлення осіб причетних до незаконних збройних формувань, незаконного обігу зброї, наркотиків та інших заборонених предметів. Такі відпрацювання проходять систематично, адже райони, які знаходяться поблизу лінії зіткнення є найбільш вразливими.

Під час пошукових заходів у Миколаївці було виявлено плантацію коноплі. Близько 500 кущів, за зовнішніми ознаками – роду конопель, росли на земельній ділянці. Про факт повідомлено представників Національної поліції для проведення подальшого розслідування, вирішується питання щодо знищення зазначених рослин. 

На іншій вулиці у тому ж населеному пункті знайшли вибухонебезпечний предмет (імовірно, гранату Ф-1). Знахідка була виявлена поблизу вуличного колодязя, розташованого біля будинку. Вибухонебезпечний предмет вилучено представниками ДСНС для подальшого знешкодження. 

Також у межах заходів оперативно-профілактичного відпрацювання було виявлено 3 осіб, підозрюваних у причетності до діяльності незаконних збройних формувань.

Профілактичні заходи на території населених пунктів, розташованих поблизу лінії розмежування, триватимуть і надалі.

 Пресслужба НГУ ОС

Схожі матеріали