На Луганщині відбулося відкриття частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення

clock
17.12.2021 10:04

16 грудня у місті Рубіжне відбулося відкриття частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Луганській області, а також завершення реалізації заходів виконання Перспективного плану розвитку частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування.

У заході взяли участь представники апарату ДСНС України та Головного управління ДСНС Луганщини, міжнародних організацій, засобів масової інформації, керівництво області та міст Сєвєродонецька і Лисичанська.

Присутні оглянули приміщення частини піротехнічних робіт та ознайомились із функціонуванням зали управління ЧПР та ГР з презентацією роботи системи IMSMA.

Крім того, гостям представили навчальний клас, який призначений для підготовки особового складу частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування до дій за призначенням, вивчення матеріальної бази, складання конспектів, проведення додаткових занять. Клас обладнано макетами різноманітних вибухонебезпечних предметів для навчання особового складу та інтерактивною дошкою для перегляду навчального відеоматеріалу.

Водночас у приміщенні обробки інформації, призначеному для отримання, збору, перевірки та обробки інформації, яка надходить від піротехнічних підрозділів залучених на роботи з розмінування території, і за допомогою новітніх пристроїв та інноваційних технологій особливий склад має можливість спостерігати та координувати роботи піротехнічних підрозділів в онлайн режимі.

Також присутні мали можливість ознайомитися з відділенням підводного розмінування, яке призначене для проведення та виявлення вибухонебезпечних робіт під водою. Так, за сприяння міжнародних організацій, допомоги іноземних донорів, відділення отримало необхідне спорядження та техніку для проведення робіт. Крім того, в поточному місяці Водолазний підрозділ пройшов сертифікацію на визначення здатності виконувати водолазні роботи і на даний час має дозвіл на проведення обстеження та розмінування території під водою.

Пресслужба ДСНС

 

Схожі матеріали