«Конфліктно-чутлива журналістика. Як працювати з постраждалими?». Тренінги для журналістів провели науковці ХНУВС

clock
13.08.2021 16:30

У рамках співпраці Харківського національного університету внутрішніх справ з Харківським прес-клубом для представників Дніпропетровської, Полтавської, Сумської та Харківської областей проведено тренінги на тему «Конфліктно-чутлива журналістика. Як працювати з постраждалими?».

Тренерами прес-туру виступили: психологи, професорки кафедри педагогіки та психології ХНУВС Світлана Харченко і докторка психологічних наук, випускниця курсу «Психотерапія травматичного досвіду» Наталія Мілорадова; керівниця Центру корекційної та психологічної діяльності ХНУВС Наталія Новікова; журналіст агенції «Мальва ТБ», який понад три місяці провів у полоні бойовиків ЛНР, Роман Черемський.

Під час спілкування тренери розповіли учасникам про психологічні особливості проведення інтерв’ю з жертвою конфлікту, зокрема, як уникнути емоційного вигорання. Вони зауважили, що тривале інтерв’ювання людей, які зазнали психологічних травм, може вплинути на професійну діяльність і зробити журналіста менш чутливим.

Психологи роз’яснили журналістам, як делікатно і конструктивно працювати з потерпілими, уникати зайвого втручання та не заподіяти їм ще більшої шкоди. Науковці ХНУВС надали поради щодо оцінювання ризиків, особливостей індивідуального спілкування з анонімними, малознайомими та потенційно небезпечними людьми. Також були розглянуті стратегії протистояння психологічному агресору.

Наприкінці заходу відбулася змістовна дискусія, під час якої представники друкованих та електронних мас-медіа отримали відповіді на запитання та обмінялися контактами для подальшої співпраці.

ВЗГ ХНУВС

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Схожі матеріали